Συνέλαβαν 26 Τούρκους λίγο πριν περάσουν παράνομα στον Έβρο

Συνέλαβαν 26 Τούρκους λίγο πριν περάσουν παράνομα στον Έβρο

Στη σύλληψη 26 Τούρκων που ετοιμάζονταν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και στο νομό Έβρου μέσω του ποταμού, προχώρησαν όπως μεταδίδει το γνωστό τουρκικό πρακτορείο Dogan, οι τουρκικές αρχές. 

Συγκεκριμένα, Τούρκοι συνοριοφύλακες εντόπισαν και ακινητοποίησαν έξι αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τον Έβρο νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Το τουρκικό πρακτορείο χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες «Γκιουλενιστές» και αναφέρει ότι προσήχθησαν  δάσκαλοι, πρώην αξιωματούχοι της αστυνομίας αλλά και κάποια παιδιά.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η FETO κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και έκτοτε προχωρά σε μαζικές συλλήψεις ατόμων, που πιστεύει πως έχουν σχέσεις με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Φυσικά, την ίδια στιγμή που συλλαμβάνονται από τις τουρκικές αρχές πολίτες της γειτονικής χώρας οι οποίοι θεωρούνται “Γκιουλενιστές” και  γι’ αυτούς τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, στρατός, στρατοχωροφυλακή και συνοριοφύλακες, διευκολύνουν την είσοδο στην Ελλάδα τόσο προσφύγων όσο και λαθρομεταναστών.

Αφήστε το σχόλιό σας