ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα παρακάλια Λαμπάκη που έφεραν αποτέλεσμα, η ηχηρή απουσία, ο νέος ρόλος Γκότση και ο “άφωνος” Μαυρίδης

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα παρακάλια Λαμπάκη που έφεραν αποτέλεσμα, η ηχηρή απουσία, ο νέος ρόλος Γκότση και ο “άφωνος” Μαυρίδης

Από τις 18 Μαίου έγραφε ο Ναρκαλιευτής ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ, ΙΚΕΤΕΥΕΙ και ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ για μια συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, μετά την απόφαση του τελευταίου να αναβάλλει επ’ αόριστον την επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συνεχείς αλλοπρόσαλλες και αψυχολόγητες ενέργειες του δημάρχου, ο οποίος προσπαθούσε να… πατήσει σε δυο βάρκες, κάνοντας επικίνδυνα λάθη για τον ίδιο αλλά για το μέλλον της πόλης και της περιοχής, ήταν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η επίσκεψη που είχε αρχικά οριστεί για τις 30 Μαίου.

Αφού λοιπόν εγκαινίασε το ρώσικο ναίδιο, παρέα με τον “κολλητό” του “μαϊμού” Επίτιμο Πρόξενο Γκαμπαερίδη, αφού γυρνούσε μέσα στην Αλεξανδρούπολη με το “Αθάνατο Τάγμα” των Ρώσων και βάζοντας ρώσικα τραγούδια στα μεγάφωνα λες και είμαστε στο Βλαδιβοστόκ, ο Λαμπάκης άρχισε τα παρακάλια και τις ικεσίες, ζητώντας συγνώμη από τους Αμερικανούς και βάζοντας “λυτούς και δεμένους” να “κλείσουν” ραντεβού στην Αθήνα με τον κ.Πάιατ.

Με την μεσολάβηση του Μητροπολίτη

Άρχισε παράλληλα τις… δηλώσεις μετανοίας, λέγοντας με κάθε ευκαιρία πόσο πολύ θέλει την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, πόσο καλό είναι να βρίσκεται το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και άλλα τέτοια γλοιώδη, ενώ όταν είχε υποδεχθεί στο δημαρχείο την αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης, έλεγε τα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.

Φαίνεται όμως ότι οι προσπάθειες ευοδώθηκαν και όπως γράφτηκε στο τοπικό σάιτ reportal.gr, αρχές Ιουνίου και μάλλον στις 5 του μήνα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Τζέφρυ Πάιατ, θα υποδεχθεί τον δήμαρχο, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, τον οποίο παρεμπιπτόντως οι Αμερικανοί θεωρούν πολύ πιο σοβαρό, εχέμυθο και αξιόπιστο απ’ τον Λαμπάκη .

Μαζί τους θα είναι και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος, με την μεσολάβηση του οποίου και “κλείστηκε” η συγκεκριμένη συνάντηση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η είδηση γράφτηκε σε ΜΜΕ που έχει άριστες σχέσεις με την Μητρόπολη.

Θα είχε σοβαρότερες ασχολίες

Μια και… πιάσαμε τον κ.Λαμπάκη, μαθαίνω ότι δεν παρέστη το απόγευμα του Σαββάτου στην κηδεία της μητέρας του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Έβρου Άκη Γεροντόπουλου, που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Αντίθετα, έδωσαν το παρόν ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άκης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρος Σταυράκογλου και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης και πολλοί γνωστοί και φίλοι του Γεροντόπουλου από την πολιτική, που μαζί του “αποχαιρέτισαν” την συγχωρεμενη μητέρα του Καίτη.

Προφανώς θα είχε σοβαρότερες ασχολίες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και δεν βρήκε λίγο χρόνοι να παραστεί. Σε αυτές θα οφείλεται η μη παρουσία του σε μια δύσκολη στιγμή ενός ανθρώπου που τον στήριξε στις δυο υποψηφιότητες του ως δημάρχου. ‘Ασχετα αν αυτός στις εθνικές εκλογές του 2015, είναι σε όλους γνωστό πως όχι απλά δεν τον βοήθησε, αλλά αντίθετα τον πολέμησε άγρια για να μην εκλεγεί.

Υιοθέτησαν την τακτική Γκότση που ακούγεται

για Πρόεδρος του Δημοτικου συμβουλίου 

Παρακολουθώ τελευταία τις αναρτήσεις στην σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης στο facebook και βλέπω ότι υιοθετείται πλέον η τακτική Νίκου Γκότση. Αναρτήσεις δηλαδή φωτογραφιών για συντηρήσεις του γκαζόν στο πάρκο Αλτιναλμάζη, κόψιμο δέντρων και όλα αυτά που είναι αυτονόητα και καθημερινά για κάθε δήμο. Όπως και βίντεο ή φωτό του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη σε εκδηλώσεις με μικρά παιδιά ή οτιδήποτε άλλο.

Όπως δηλαδή κάνει συστηματκά ο Αντιδήμαρχος πρωτογενούς Τομέα και Φερών κ.Γκότσης, που καθημερινά… κατακλύζει το προσωπικό του προφίλ με φωτογραφίες, ακόμα και για τις πιο απλές εργασίες των υπαλλήλων του δήμου στις Φέρες και τα γύρω χωριά. Κάποιοι μου λένε ότι αυτό γίνεται σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, ο οποίος έχει αναλάβει… αναβαπτισμένο επικοινωνιακό ρόλο.και φυσικά ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα, απλά… εκτελεί τις οδηγίες.

Ο Γκότσης μάλιστα, που πλέον… βάζει τα στήθια του μπροστά για τον Λαμπάκη και δηλώνει σίγουρος ότι θα θριαμβεύσει και στις επόμενες εκλογές, μαθαίνω πως δεν αποκλείεται να είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας τον Κώστα Γκοτσίδη. Στον τελευταίο όλι… χρεώνουν την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά σε εκείνο το Δ.Σ που έλειπε ο δήμαρχος και τα έκανε μπάχαλο λειτουργώντας ανεξέλεγκτα.

Οι απουσίες απ’ την φωτογραφία

Βλέπω και ξαναβλέπω την συγκεκριμένη φωτογραφία που “ανέβηκε” στη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Γκοτσίδης που είναι όλη μέρα στο δημαρχείο, απουσιάζει. Όπως υπάρχουν και άλλες απουσίες, που μπορεί να έχουν την σημασία τους. Αλλά και παρουσίες ορισμένων, οι οποίοι δεν ξέρουμε ποιά στάση θα κρατήσουν στο μέλλον.

Αυτή πάντως είναι πλέον η… στενή ομάδα του Βαγγέλη Λαμπάκη. Οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης, Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας, Πρωτογενούς Τομέα και Φερών Νίκος Γκότσης, Τεχνικών Έργων Γιώργος Κουκουράβας, Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης. Με αυτούς θα πορευτεί στη συνέχεια.

Και κάτι τελευταίο. Ο Βαγγέλης Μυτιληνός που είναι; Ο-έ-ο…

Ακόμα να καταγγείλει την διαπλοκή και

τα… σκουληκάκια και λαμόγια που τον πολεμούν

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αθώωση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη απ’ το Τριμελές Πλημμελιοδικείο για απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης και τα διάφορα… ηρωϊκά που έγραψε και είπε για διαπλοκή επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων που τον πολεμάει. Για… σκουληκάκια και λαμόγια λίγο αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλοι γνωρίζουν πως είναι παλικάρι και δεν… κολώνει να μιλήσει με ονόματα ο δήμαρχος, αλλά έχει πάθει και πάλι… ΑΦΩΝΙΑ. Όπως άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό για την Σχολή Διατροφολογίας, που ενώ είχε αποφασιστεί πέρυσι να ιδρυθεί στην Ορεστιάδα, τελικά κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη.

Κι αυτός που δεν φοβάται κανέναν, που πολεμάει για το καλό της πόλης του, δεν είπε κουβέντα. ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ κατά το κοινώς λεγόμενο, για μια ΑΔΙΚΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απόφαση, που στερεί από την Ορεστιάδα εκατοντάδες νέους φοοιτητές και την δυναμική που αυτοί θα δημιουργούσαν στην πόλη.

Πως το λένε οι νέοι, στους οποίους υποστηρίζει ο ίδιος αλλά και όσοι τον… γλύφουν και τον θυμιατίζουν καθημερινά πως έχει πέραση; Έκανε… μόκο ο Βασίλης.

Ο… Ναρκαλιευτής