Άρχισαν συγκομιδή, συσκευασία και εξαγωγές στο εξωτερικό των ασυναγώνιστων κερασιών του βορείου Έβρου

Άρχισαν συγκομιδή, συσκευασία και εξαγωγές στο εξωτερικό των ασυναγώνιστων κερασιών του βορείου Έβρου

Έφτασε η ώρα της συγκομιδής των ασυναγώνιστων κερασιών που παράγονται σε περιοχές του βορείου Έβρου και παράλληλα ξεκίνησε η διαλογή και συσκευασία από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης (ΑΣΚΕ) “ΑΡΔΑΣ” στην Πλάτη του δήμου Ορεστιάδας, για να ακολουθήσουν οι εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι συντοπίτες μας ασχολούνται οργανωμένα και σοβαρά με την παραγωγή κερασιών, αφού η περιοχή μας είναι ιδανική σύμφωνα με όσα λένε οι αρμόδιοι και ευδοκιμούν οι κερασιές και μάλιστα ποιικιλίες που δίνουν τεράστια, τραγανά κεράσια, τα οποία γίνονται ανάρπαστα από τους ξένους. Τα κεράσια από τον ΑΣΚΕ “ΑΡΔΑΣ” εξάγονται απ’ ευθείας στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ και άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για να εισάγουν τα σπουδαία εβρίτικα κεράσια.

Όπως μας πληροφορεί η δημοτική σύμβουλος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου που βρέθηκε στα διαλογητήρια-συσκευαστήρια του Συνεταιρισμού ΑΡΔΑΣ και… έπιασε δουλειά δίνοντας ένα χέρι βοηθείας, τα συγκεκριμένα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κεράσια είναι του παραγωγού και γεωπόνου Στέλιου Τσακίρη. Στις μπλε συσκευασίες υπάρχουν κεράσια 24άρια, στις κόκκινες 26άρια και στις μπεζ 28-30άρια. “Γίνεται μεθοδική και επιστημονική δουλειά του Συνεταιρισμού ΑΡΔΑΣ με Πρόεδρο τον αεικίνητο Τάσο Τοπαλίδη.

Αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια ότι η δενδροκαλλιέργεια έχει προοπτική στο Δήμο μας και πρέπει όλοι οι αρμόδιοι, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια, Δήμος, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να σχεδιάσουν πάνω σ αυτή την προοπτική”, τονίζει χαρακτηριστικά η κ.Γκουγκουσκίδου και συμφωνούμε απόλυτα. Πριν λίγες μέρες το Evros-news.gr παρουσίασε και μια άλλη εντυπωσιακή καλλιέργεια κερασιών στο χωριό Στέρνα της Ορεστιάδας, την Κερασοχώρα, η οποία επίσης συσκευάζει τα κεράσια της στον ΑΣΚΕ “ΑΡΔΑΣ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Έβρος έχει τη δική του Κερασοχώρα, με πεντανόστιμα τραγανά κεράσια στη Στέρνα (ΒΙΝΤΕΟ)