Επίσκεψη και σύσκεψη της Έλενας Κουντουρά αύριο στην Αλεξανδρούπολη, για τα τουριστικά προβλήματα

Επίσκεψη και σύσκεψη της Έλενας Κουντουρά αύριο στην Αλεξανδρούπολη, για τα τουριστικά προβλήματα

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των φοπρέων, όπου θα εξεταστούν τα προβλήματα του νομού Έβρου που αφορούν τον τουρισμό.

Η συγκεκριμένη επίσηςεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαίου, με την ευκαιρία των θυρανοίξιων του ρώσικου ναϊδίου, κάτι που ανακοίνωσε μάλιστα επίσημα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Τελικά στο επιτελείο της υπουργού αλλά και την ίδια επικράτησαν πιο… ώριμες σκέψεις και αναβλήθηκε για τις 30 Μαίου. Η κ.Κουντουρά θα συναντηθεί με τους θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης και του νομού, θα ακούσει τα προβλήματα που αφορούν τον τουρισμό της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης αλλά και λόκληρου του νομού, ενώ θα εξεταστεί σίγουρα και το θέμα του Τελωνείου των Κήπων, το οποίο είναι αναμενόμενο ότι θα τεθεί από τους εκπροσώππυς των φορέων, μια και θεωρείται κομβικό.

Αναμένεται επίσης να ενημερώσει για την πορεία υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν κατατεθεί 310 προτάσεις. με συνολικό ύψος χρηματροδότησης τα 27 εκατ. ευρώ, αλλά σίγουρα δεν είναι δυνατόν να εγκριθούν όλες αυτές.

Η υπουργός Τουρισμού θα συνοδεύεται από την Διευθύντρια του γραφείου της και Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.