Προκαλούν οι Τούρκοι με τη Ζουράφα. Την “δέσμευσαν” παράνομα με NAVTEX για ασκήσεις αύριο

Προκαλούν οι Τούρκοι με τη Ζουράφα. Την “δέσμευσαν” παράνομα με NAVTEX για ασκήσεις αύριο

Η Τουρκία προκαλεί, την ημέρα της σημερινής “μαύρης επετείου” Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, αφού με NAVTEX που εξέδωσε, βάζει στο στόχαστρο τη νήσο Ζουράφα η οποία βρίσκεται δίπλα στη Σαμοθράκη, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο 30 Μαίου.

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό μέσω της υδρογραφικής υπηρεσίας, και του υπερδραστήριου σταθμού της Σμύρνης, “φορτώνει” συνολικά τον Κόλπο Ξηρού. Μέσω των οδηγιών προς ναυτιλομένους που εξέπεμψε, ο υπερδραστήριος σταθμός της Σμύρνης, δεσμεύει παράνομα, μια περιοχή σε απόσταση 700 μέτρων από την βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, για άσκηση με πυρά.

Βάσει του προγραμματισμού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου από τις 09.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά και έως τις 15.00 το μεσημέρι το πεδίο των ασκήσεων μετατοπίζεται ανατολικότερα εντός του Κόλπου Ξηρού σε μια πιο ευρεία περιοχή.

Μόνο τυχαίο όμως δεν είναι ότι όλα αυτά γίνονται την 29η Μαίου, ημέρα της “μαύρης επτείου” Άλωσης της Βασιλεύουσας το 1453 από τα στρατεύματα του Μωάμεθ και φυσικά με την συγκεκριμένη κίνηση επιχειρεί να… γκριζάρει μια περιοχή και ένα νησί, τη Ζουράφα, που είναι ξεκάθαρο πως ανήκει στην Ελλάδα.

Η είδηση που κυκλοφόρησε χθες αργά το βράδυ, προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Έβρο και έθεσε αμέσως σε επιφυλακή κάποιες υπηρεσίες, ενώ σκόρπισε μεγάλη ανησυχία στους ψαράδες της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα όσους αλιεύουν στην συγκεκριμένη περιοχή και συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την τουρκική προκλητικότητα. Είτε αυτή αφορά σκάφη του τουρκικού λιμενικού, πολεμικά αλλά και αλιευτικά Τούρκων ψαράδων.

Πηγή: onalert.gr