Ο υπουργός Π.Κουρουμπλής και η SAOS Ferries βρίσκουν λύση για τα σκουπίδια. Ο δήμαρχος Θ.Βίτσας στον… κόσμο του

Ο υπουργός Π.Κουρουμπλής και η SAOS Ferries βρίσκουν λύση για τα σκουπίδια. Ο δήμαρχος Θ.Βίτσας στον… κόσμο του

Με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας και καλής θέλησης, για λύση του σοβαρού προβλήματος μεταφοράς των σκουπιδιών της Σαμοθράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και οι υπεύθυνοι της εταιρείας SAOS Ferries, βρήκαν τρόπο ώστε να μην συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Όπως δήλωσε σε εκπομπή της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο κ.Κουρουμπλής, η ναυτιλιακή εταιρεία έχει δίκιο όταν λέει πως ένα τέτοιο φορτίο σε κλειστού τύπου πλοίο έχει τα προβλήματα του. Γι’ αυτό και μίλησε με τους υπεύθυνους της και βρήκαν λύση, ώστε να συνεχίσει να μεταφέρει τα σκουπίδια. Για να συμβεί αυτό, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέλαβε την ευθύνη να μιλήσει με τους συναδέρφους του Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον κ.Χαρίτση, ώστε να δοθούν χρήματα στον δήμο Σαμοθράκης για να προμηθευτεί μεγαλύτερα κοντέινερ, όπως πρότεινε και η εταιρεία. Οπότε  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ για τον χειμώνα και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ το καλοκαίρι, να μεταφέρονται τα σκουπίδια από το νησί στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην  Κομοτηνή.

Επίσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι έτσι θα μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα του νησιού, που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κατάσταση όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας

ζει στον δικό του… αριστερό κόσμο

Την στιγμή λοιπόν που ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι εκπρόσωποι της SAOS Ferries σε πνεύμα καλής συνεργασίας, όπως έγινε με το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ που και πάλι βρέθηκε λύση και δεν έμεινε το νησί χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία λόγω αναγκαστικής ακινησίας του ΣΑΟΣ ΙΙ, βρήκαν την “χρυσή τομή” και για τα απορίμματα, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας δείχνει να ζει στον δικό του… αριστερό κόσμο. Άνθρωπος περιορισμένων δυνατοτήτων και “κολλημένος” στις ιδεοληψίες του, αντί να προσπαθήσει να βρει συμβιβασική πρόταση για το καλό των συμπατριωτών του, έκανε δριμεία επίθεση στην εταιρεία “ρίχνοντας λάδι στην φωτιά”.

Κατώτερος των περιστάσεων και στο συγκεκριμένο θέμα, μετά την μνημειώδη ανικανότητα του να δώσει λύσεις 8 μήνες τώρα στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου, με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, το οδικό δίκτυο να μην έχει αποκατασταθεί, τους υπονόμους να χάσκουν, την ύδρευση να είναι προβληματική, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Βρίσκοντας “αποδιοπομπαίο τράγο” για τις τεράστιες δικές του ευθύνες, την SAOS Ferries.

Οι δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Φαίνεται ότι η ψύχραιμη και συναινετική στάση του κ.Κουρουμπλή, ο οποίος τον “άδειασε” θεαματικά, τον εκνεύρισαν και έλεγε ότι το κατέβαινε στο μυαλό. Όπως για παράδειγμα, απέρριψε την πρόταση του υπουργού λέγοντας ότι είναι ανέφικτη, πως δεν μπορεί να βρεθούν χρήματα για μεγαλύτερα κοντέινερ, όταν ο υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύθηκε ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τον δήμο από τα αρμόδια υπουργεία και παράλληλα προσπάθησε να βάλει ως… ασπίδα της δικής του ανικανότητας επίλυσης των προβλημάτων, τον κόσμο της Σαμοθράκης.

Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη από το νόμο και την σύμβαση να μεταφέρει όλα τα απορίμματα του δήμου Σαμοθράκης, αποσιωπώντας πως αυτό ισχύει χωρίς να μεταφέρει παράλληλα επιβάτες. Σκεφθείτε δηλαδή να μεταφέρει επικίνδυνα απόβλητα, μαζί με κόσμο. Όσο για τον ισχυρισμό του πως η εταιρεία δεν δίνει προτεραιότητα στα αποριμματοφόρα, προφανώς θα προτιμούσε να μην δίνεται  στους επιβάτες που θα πρέπει να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη για επείγουσες εργασίες και ανάγκες;

Όλα αυτά, σε μια στιγμή που έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και η απουσία του κ.Βίτσα από την χθεσινή σύσκεψη για τα τουριστικά προβλήματα και θέματα του νομού, με την αρμόδια υπουργό Έλενα Κουντουρά στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν όλοι εκεί, εκτός απ’ τον δήμαρχο του μοναδικού νησιού, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Είναι και αυτή μια ενέργεια ενδεικτική της μνημειώδους ανικανότητας του και αν οι Σαμοθρακίτες τους οποίους επικαλείται-υποτίθεται θέλοντας να λύσει τα προβλήματα τους-τον ξαναψηφίσουν, τότε να μην διαμαρτύρονται στη συνέχεια.