Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΒΖ Π.Αλεξάκης. Ο Εβρίτης Νενεδάκης όμως παραμένει «βράχος»

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΒΖ Π.Αλεξάκης. Ο Εβρίτης Νενεδάκης όμως παραμένει «βράχος»

Άλλος ένας Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Ζάχαρης αποτελεί από χθες ποαρελθόν, αφού ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Παναγιώτης Αλεξάης υπέβαλλε την παραίτηση του, επιδεινώνοντας τα έτσι και αλλιώς  μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Η αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τη διάσωση της επιχείρησης, οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο της, αλλά αντίυετα ο Εβρίτης Γιάννης Νενεδάκης παραμένει «βράχος» στην θέση του. Μπορεί να μην κάνει τίποτα, να μην γνωρίζει το αντικείμενο και φυσικά δεν προσέφερε τίποτα στην προσπάθεια να μην κλείσει φέτος το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, αλλά σιγά μην χάσει την αποζημίωση της θέσης του εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. Συριζαίος είναι, δεν είναι κορόιδο.

Η ΕΒΖ ανακοίνωσε την παραίτηση του Παναγιώτη Αλεξάκη από τις θέσεις του προέδρου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και επίσημα. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και καμία από τις διοικήσεις της που ορίστηκαν τα τελευταία χρονια, δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα διασφάλιζε τη βιωσιμότητα της, έστω και με συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της.

Φυσικά είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, αφού ελάχιστοι αγρότες στον Έβρο αποφάσισαν να σπείρουν φέτος, μετά την φοβερή ταλαιπωρία της προηγούμενης σοδειάς, όταν τους ανάγκασαν ακόμα και να υπογράψουν ως εγγυητές σε δάνεια από την Συνεταιριστική Τράπεζα  Σςερρών για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.