Σε λίγο στην Κομοτηνή ο κεμαλιστής, ανθέλληνας Μουχαρέμ Ιντζέ, αντίπαλος του Ερντογάν

Σε λίγο στην Κομοτηνή ο κεμαλιστής, ανθέλληνας Μουχαρέμ Ιντζέ, αντίπαλος του Ερντογάν

Με την ανοχή της ελληνικής Κυβέρνησης, ένας ακόμη Τούρκος πολιτικός θα βρεθεί για… ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Ο ανθυποψήφιος του Ερντογάν, ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναμένεται να βρεθεί στην Κομοτηνή σε λίγη ώρα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιος των κεμαλιστών, του κόμματος που διεκδικεί μερικές… δεκάδες ελληνικά νησιά θα μιλήσει μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας.

Αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό για τον αντίπαλο του Ερντογάν

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση. Κι αυτό διότι η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα. Οι αντιδράσεις, όμως, είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο, τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ που όμως συνεχίζουν να στηρίζουν κανονικά αυτή την Κυβέρνηση για να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες. Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν.

Σε μια κίνηση – πρόκληση μάλιστα ο αντίπαλος του Ερντογάν θα μιλήσει μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία. Ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.

Εδώ να σημειωθεί πως η Γερμανία για μια ακόμη φορά απαγόρευσε προεκλογικές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος AKP (σ.σ. του Ερντογάν) σε γερμανικό έδαφος, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα της με τον «σουλτάνο»…

Το πρόγραμμα – πρόκληση του Μουχαρέμ Ιντζέ

Στη μία και μισή ο Τούρκος υποψήφιος θα βρεθεί στην αυτοαποκαλούμενη “Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής”. Στη συνέχεια, ένα τέταρτο μετά τις δύο το μεσημέρι θα βρεθεί στην αυτοαποκαλούμενη “Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης”. Αμέσως μετά θα βρεθεί στο Τσουκούρ καφέ και στη συνέχεια στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Η επίσκεψη θα λήξει νωρίς το απόγευμα καθώς έχει προγραμματιστεί να περάσει τα σύνορα με τη Βουλγαρία στις τέσσερις.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υποψηφίου για την προεδρία αποτελεί ακόμη μια πρόκληση από την μεριά της Τουρκίας και δείχνει ότι άσχετα από το ποιος έχει την εξουσία η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο.

Πηγή: eretikos.gr