Ο Καμμένος διασκεδάζει στο Μονακό, τα δυο παλικάρια μας 3 μήνες στις τουρκικές φυλακές

Ο Καμμένος διασκεδάζει στο Μονακό, τα δυο παλικάρια μας 3 μήνες στις τουρκικές φυλακές

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να κάνει χλιδάτες διακοπές στο Μονακό παρακολουθώντας την Formoula 1 καλεσμένος του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ενώ τα δυο παλικάρια μας, οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές για 3 μήνες, ενώ και το Σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Για προκλητική συμπεριφορά κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το ταξίδι του στο Μονακό και βουλευτές της  με επικεφαλής τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια, ανάμεσα τους και ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις από τον κ.Καμμένο, τον οποίο κατηγορούν ότι κάνει διακοπές την ώρα που κρίσιμα εθνικά θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης και το Σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο επιδεικνύοντας, μάλιστα, την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρίγκιπα του Μονακό να παραστεί σε δεξίωση επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1” αναφέρουν οι βουλευτές.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 30 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.

Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 91η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Επειδή:

  • Αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1,
  • Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στον τέταρτο μήνα φυλάκισης στην Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί,
  • Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή έντονης τουρκικής προκλητικότητας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας

Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης

Αναστάσιος Δημοσχάκης

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Δημήτριος Κυριαζίδης

Η απάντηση Καμμένου

Στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχτηκε σχετικά με το ταξίδι του στο Μονακό, πέρασε ο υπουργός Άμυνας. Μετά από την ερώτηση των πέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος που έγραψε στο Twitter απίστευτες χυδαιότητες. Αντί να δώσει εξηγήσεις για το προκλητικό ταξίδι, ο… χοντρόπετσος υπουργός Εθνικής Άμυνας που απ’ τον Μάρτιο που συνελήφθησαν οι δυο στρατιωτικοί μας στις Καστανιές δεν έχει τολμήσει να επισκεφθεί τον Έβρο, αν και παλαιότερα το έκανε συχνά και πολύ περισσότερο φυσικά να συναντήσει τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, προσέφυγε στην γνωστή χυδαιότητα του.

«Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους: Αυτοί που παριστάνουν τους συνοδούς τ.μοντέλων για να καλύπτουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών. Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3000 ευρώ».