Η Σχολή Ευελπίδων επισκέφθηκε το Διδυμότειχο (φωτορεπορτάζ)

Η Σχολή Ευελπίδων επισκέφθηκε το Διδυμότειχο (φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο πραγματοποίησαν οι σπουδαστές του 4ου έτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.), στο πλαίσιο του καθιερωμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους στον ακριτικό Έβρο.

Επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.  Δαμασκηνό την 31η Μαΐου και ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να τους καλωσορίσει και να τους ξεναγήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου, όπου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, και να τους μιλήσει για την ιστορία και τα μνημεία του τόπου.

Επιστροφή στο Διδυμότειχο για τον Στρατηγό Λαλούση

Τους σπουδαστές της Σχολής συνόδευε ο Διοικητής της Στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως Διοικητής της XVI Μεραρχίας, που εδρεύει στο Διδυμότειχο και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις τόσο για την παρουσία του όσον αφορά τα στφρατιωτικά του καθήκοντα, αλλά και για το… άνοιγμα στην τοπική κοινωνία που είχαν επί των ημερών του  οι ένοπλες δυνάμεις της περιοχής μας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Στρατηγό αντίγραφο εικόνος του Εθνοιερομάρτυρος Αγίου Κυρίλλου ΣΤ΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος απαγχονίσθηκε στην Αδριανούπολη στις 18 Απριλίου 1821, και στους σπουδαστές την Καινή Διαθήκη, ευχηθείς εις αυτούς τα δέοντα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*