Οι Θρακιώτες της Αθήνας γιορτάζουν τα 98α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2-3 Ιουνίου. Αφιέρωμα στον Καραθεοδωρή

Με διήμερες εκδηλώσεις στην Καλλιθέα και στην Αθήνα , με τίτλο “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2018”, οι Θρακιώτες της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής τιμούν την επέτειο για τα 98 χρόνια από την απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον Ελλαδικό κορμό.

Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον κορυφαίο Θρακιώτη Επιστήμονα Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θρακιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Η Πανθρακικη Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας και ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνουν και φέτος τα «98α Ελευθέρια Θράκης», το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στην Πλατεία Καρύτση στο Κέντρο της Αθήνας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Σάββατο βράδυ στις 20:00 ο Δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος δίνει την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων από την πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Ομιλητής ο Ευάγγελος Σπανδάγος με την ιδιότητα του Μαθηματικού και Συγγραφέα της Βιογραφίας Κ. Καραθεοδωρη μιλά για την ζωή και το έργο του Μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού και φίλου του Αϊνστάιν.

Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Θράκης, της Μακεδονίας και του Πόντου, από πέντε χορευτικές ομάδες.

 Φέτος συμμετέχουν τα συγκροτήματα :

Το Χορευτικό της Πανθρακικής Ομοσπονδίας με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Παντζιαρίδη (χοροί Έβρου, Βόρειας Θράκης).

Το Χορευτικό του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Ζουρνατζίδη  (χοροί του Πόντου).

Το Χορευτικό των Θρακιωτών και Φίλων Θράκης με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Κυπριανού (χοροί Θράκης – Μεταξάδων).

Το Χορευτικό Μακεδόνων και Θρακών με την χορωδία τους με χοροδιδάσκαλο την Ελένη Φιλιππίδου (χοροί Βύσσας).

Το Χορευτικό του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δάφνης – Υμηττού με χοροδιδάσκαλο τον Δημήτρη Μαρκαντώνη  (χοροί Μακεδονίας).

Και το πρόγραμμα κλείνει με Θρακιώτικους χορούς από το χορευτικό της Πανθρακικής.

Ακολουθεί χορός για όλο τον κόσμο.