Πρόκληση από Ιντζέ: Έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών μας με τους «8» Τούρκους

Πρόκληση από Ιντζέ: Έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών μας με τους «8» Τούρκους

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μουχαρέμ Ιντζέ χθες στην Κομοτηνή, αφού έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

Στο προαύλιο του χώρου της αυτοαποκαλούμενης ως «τουρκικής» νεολαίας Κομοτηνής, ο υποψήφιος για την τουρκική προεδρίας δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά.

Απαντώντας για το θέμα των στρατιωτικών ο Ιντζέ σημείωσε: «Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη.

Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων».

Σε σχέση με τα ελληνικά νησιά σχολίασε πως «πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε».

Όπως αναφέρει το xronos.gr μετά τις τρεις ερωτήσεις από τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πολιτικός ζήτησε να δεχθεί ισάριθμες κι από Τούρκους συναδέλφους. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ερώτηση με τον ίδιο να αποφαίνεται ως εξής: «Οι Τούρκοι δεν έχουν απορίες».

Πηγή: newpost.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*