Αίτηση αναθεώρησης για την ανάθεση του φωτισμού LED, έκανε η Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!

Αίτηση αναθεώρησης για την ανάθεση του φωτισμού LED, έκανε η Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!

Νέο θέμα και πρόβλημα με την ανάθεση απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης του έργου αντικατάστασης φωτισμού με λαμπτήρες LED στην εβρίτικη εταιρεία DASTERI Systems, προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Η Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπέβαλλε αίτηση αναθεώρησης της 608/2018 Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε δικαιώσει τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί 6 Ιουνίου και το θέμα έγινε γνωστό από την πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, για την συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 30 Μαίου. Πρόκειται για  ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία είχε ως  θέμα:

1. Έγκριση πρωτογενούς αιτήματος και διάθεσης πίστωσης , για την αμοιβή Νομικών και Συμβολαιογράφων. (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

2.Διορισμός εξειδικευμένου Νομικού Συμβούλου, για την παράσταση – παρέμβαση υπομνήματος στην εκδίκαση , στις 06-06-2018 , της αίτησης αναθεώρησης της 608/2018 Απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

Ανέφερε μάλιστα ότι τα ανωτέρω θέματα θα συζητηθούν εκτάκτως , εν όψει άμεσης εκδίκασης της αίτησης αναθεώρησης.

Ζητήθηκε δηλαδή να καλυφθούν τα έξοδα για τον δικηγόρο του δήμου Αλεξανδρούπολης, που θα παραστεί στην εκδίκαση της αίτησης-αναθεώρησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία δικαίωσε τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Της δεύτερης συγκεκριμένα, αφού η πρώτη είχε χαρακτηρίσει “φωτογραφικό” τον διαγωνισμό και την ανάθεση στην εταιρεία DASTERI Systems, προκαλώντας τότε την οργή του Βαγγέλη Λαμπάκη, επειδή είχε κάνει δηλώσεις και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο και επιτέθηκε άγρια.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ενώ όμως υπογράφηκε με τυμπανοκρουσίες η σύμβαση με την εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη, έγιναν πανηγυρικές δηλώσεις από τον δήμαρχο και ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση λαμπτήρων LED σε κάποια σημεία της Αλεξανδρούπολης, ξαφνικά και οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εμείς, ενημερωθήκαμε ότι η Επίτροπος Επικρατείας, δηλαδή η Εισαγγελέας του Ελεγκτικού Σ υνεδρίου, ζητάει να επανεξεταστεί η υπόθεση στην οποία δικαιώθηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης, δεν έδσωσε πάντως στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ιδιαίτερες εξηγήσεις για τί ακριβώς συμβαίνει και επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. Όπως είπε: “Μια Επίτροπος έχει κάνει αίτηση αναθεώρησης για όλες τις αποφάσεις του κλιμακίου, αλλά  για την δικιά μας δεν υπάρχει νομικό έρισμα ούτε οικονομικό, γιατί έχουν περάσει 15 ημέρες και έχει υπογραφεί η σύμβαση, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε παράσταση-παρέμβαση στην υπόθεση“.

Μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι μια οποιαδήποτε Επίτροπος όπως είπε με το γνωστό του ύφος ο κ.Λαμπάκης, αλλά η Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.