Δήμος Σαμοθράκης: Απ’ ευθείας ανάθεση των λογιστικών, σε εταιρεία της… Κατερίνης

Δήμος Σαμοθράκης: Απ’ ευθείας ανάθεση των λογιστικών, σε εταιρεία της… Κατερίνης

Σε εταιρεία της Κατερίνης, ανέθεσε απ’ ευθείας τον χειρισμό των λογιστικών θεμάτων και τις υπηρεσίες υποστήριξης στον συγκεκριμένο τομέα, ο δήμος Σαμοθράκης αντί ποσού 19.000 ευρώ, με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 30 Μαίου 2018.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ο κ.Βίτσας από την στιγμή σχεδόν που εκλέχθηκε, προτιμάει την συγκεκριμένη ταιρεία από το νομό Πιερίας, λες και δεν υπάρχουν λογιστικά γραφεία στην Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη ή στο νομό Έβρου. Φυσικά με βάση το νόμο, επειδή το ποσό είναι κάτω από 20.000 ευρώ, έχει το δικαίωμα να κάνει απ’ ευθείας ανάθεση, αλλά το ερώτημα είναι πως βρέθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία DILOS OIKONOMIKH Α.Ε στην Κατερίνη και γιατί επιλέχθηκε, ενώ υπάρχουν στο νησί  3 λογιστικά γραφεία, στην Αλεξανδρούπολη και το νομό πολύ περισσότερα και στην Θράκη αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός τους, μόνο η δημοτική αρχή μπορεί να εξηγήσει. Όπως επίσης, να απαντήσει αν με τέτοιες επιλογές για υπηρεσίες που μπορούν να δοθούν από πολλούς στην περιοχή μας, στηρίζεται η τοπική οικονομία και οι επαγγελματίες της.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα:

“Αναθέτουμε απευθείας την δαπάνη: Υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης στην εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος λογιστικής- Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμός –αποτελέσματα χρήσεως –γενική εκμετάλλευση- προσάρτημα ισολογισμού ) σύμφωνα με το Π.Δ. 315/99 για τη χρήση 2018» στην DILOS OIKONOMIKH Α.Ε. που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διευθ. Σύμβουλο κ. Ζησόπουλο Κωνσταντίνο του Ιωάννου, που εδρεύει στην Κατερίνη (Αθανασίου Βασιλειάδη 1, Τ.Κ.:60100), ΑΦΜ: 999824450, ΔOY Κατερίνης, έναντι αμοιβής 19.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ