SAOS Ferries σε Θ.Βίτσα. Θα μεταφέρουμε τα σκουπίδια κάθε βδομάδα με ειδικό δρομολόγιο χωρίς επιβάτες. Εσείς θα κάνετε κάτι;

SAOS Ferries σε Θ.Βίτσα. Θα μεταφέρουμε τα σκουπίδια κάθε βδομάδα με ειδικό δρομολόγιο χωρίς επιβάτες. Εσείς θα κάνετε κάτι;

Ανοιχτή επιστολή-καταπέλτη, έστειλε η εταιρεία SAOS Ferries στον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, απαντώντας στην απαράδεκτου ύφους και ήθους ανακοίνωση του δήμου. Την υπογράφει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Φώτης Μανούσης και ενημερώνει ότι αναλαμβάνει να μεταφέρει τα αποριμματοφόρα με τα σκουπίδια μια φορά την εβδομάδα από το νησί στην Αλεξανδρούπολη, με ειδικό δρομολόγιο χωρίς επιβάτες και ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ της μεταφοράς. 

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα, κατηγορεί τον δήμαρχο ότι ξεπέρασε “κάθε όριο αμετροέπειας, διαστρέβλωσης της αλήθειας, θρασύτητας, αλλά και αχαριστίας”, αλλά και για… ολοκληρωτική νοοτροπία που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Γιατί προσπαθεί να διχάσει, βάζοντας τους πολίτες απέναντι στην μοναδική εταιρεία που χρόνια τώρα εξυπηρετεί την Σαμοθράκη, ενώ καμιά άλλη δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να πάρει μέρος στους διάφορους διαγωνισμούς των δρομολογίων.

Η επιστολή της SAOS Ferries αναφέρει:

Προς: Δήμαρχο του Δήμου Σαμοθράκης κ. Αθανάσιο Βίτσα

Κοινοποίηση:

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως

Αντιπεριφερειάρχη Α.Μ.Θ κ. Δημήτριο Πέτροβιτς

Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

Κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια των αβάσιμων δηλώσεών σας όλη αυτήν την περίοδο, με την χθεσινή ανακοίνωσή σας προς τον Τύπο, καταφέρατε να ξεπεράσετε κάθε όριο αμετροέπειας, διαστρέβλωσης της αλήθειας, θρασύτητας, αλλά και αχαριστίας.

Τολμήσατε, δε, να κατηγορήσετε την εταιρεία μας ότι διαμαρτύρεται δήθεν για πρώτη φορά και κινείται στην ενέργειά της να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τους επιβάτες της… από λόγους κερδοσκοπίας, ενώ ξεπερνώντας τη φαντασία ακόμα και των παραμυθάδων, καταλογίσατε την ευθύνη για τη σήψη των απορριμμάτων … στη δήθεν άτακτη πολιτική δρομολογίων του πλοίου μας.

Δεν είναι, βέβαια, απορίας άξια όλα αυτά τα πεπραγμένα σας, όταν δεν είχατε τη φιλοτιμία ούτε καν να σιωπήσετε, μετά και τις αποστομωτικές δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, στον τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα Τηλεόραση», με τις οποίες ο κος Κουρουμπλής δικαίωσε πλήρως την εταιρεία μας.

Νομίσαμε ότι η πρακτική της διχαστικής σπίλωσης του «άκαρδου» επιχειρηματία στα μάτια του «φιλότιμου φτωχού λαού» ανήκε σε άλλα καθεστώτα και άλλες εποχές, που είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όπως αποδεικνύεται, όμως, τρέφαμε μάταιες ελπίδες…

Ας είναι! Στις μεγαλοστομίες σας και στην αφελή «κούρσα» που ανοίξατε για το ποιος αγαπά τη Σαμοθράκη, εμείς απαντάμε με έργα. Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα ξανά ταξιδέψουν μαζί άνθρωποι και σκουπίδια και εμμένουμε σε αυτό, τηρώντας τους λόγους μας εμπράκτως.

Σας δηλώνουμε, λοιπόν, ότι η εταιρεία μας προτίθεται να επωμισθεί αυτή προσωρινά το βάρος της δικής σας παρανομίας και να καθιερώσει για ολόκληρη τη θερινή περίοδο ένα  εβδομαδιαίο δρομολόγιο του πλοίου, κενό επιβατών, για να μεταφέρονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σαμοθράκης, χωρίς να βλάπτεται η υγεία του κοινού. Κι αυτό, μόνο έναντι εισιτηρίου απλού φορτηγού, όπως, δηλαδή πλήρωνε ο Δήμος μέχρι σήμερα, παρότι το πλοίο θα εκτελεί ειδικό  δρομολόγιο χωρίς επιβάτες.

Μετά την 31η Αυγούστου 2018 αρθείτε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και δώστε την οριστική λύση!

Εμείς, «οι ασυγκίνητοι κερδοσκόποι» θα αναλάβουμε το κόστος της πολυετούς αδράνειάς σας να λύσετε το πρόβλημα των απορριμμάτων του νησιού; Εσείς θα κάνετε κάτι επιτέλους;;

Για την SAOS FERRIES

Φώτης Μανούσης