Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και στον Ιντζέ

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και στον Ιντζέ

Μετά τον αντίπαλο του στις προσεχείς εκλογές για την Προεδρία της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και στον Μουχαρέμ Ιντζέ, που επισκέφθηκε προχθές την Κομοτηνή, “ιδιωτικά” όπως ο ίδιος υτοστήριξε, αλλά στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Δεν ξεπερνούσαν τα 200 άτομα αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της ψευδεπίγραφης και αυτοαποκαλούμενης “Τουρκικής Νεολαίας Κομιοτηνής”, σύμφωνα με το xronos.gr που βρισκόταν στο σημείο. Όπως δεν ξεπερνούσαν τους 1.000 όσοι παραβρέθηκαν πριν από λίγο καιρό στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, αυτός βέβαια με την ιδιότητα του Προέδρου της Τουρκίας.

Οι αριθμοί αυτοί λοιπόν, σε μια Κομοτηνή με 20.000 μουσουλμάνους, αλλά και στην Θράκη όπου η μουσουλμανική μειονότητα ξεπερνάει τις 100.000, είναι αστείοι. Ελάχιστοι “συγκινήθηκαν” από την παρουσία του υποψήφιου για την προεδρία της γειτονικής χώρας και ελαχιστότατοι βρέθηκαν στο σημείο όπου θα μιλούσε για να τον ακούσουν. Έτσι, για να βάζουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, από τα “φουσκωμένα” και πομπώδη ρεπορτάζ κάποιων αθηναϊκών ΜΜΕ.

Μάλιστα, στον Ιντζέ δεν παρέστησαν ούτε οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, αλλά ούτε οι… γνωστοί και μη εξαιρετέτοι από την μουσουλμανική μειονότητα, που έχουν άριστες σχέσεις με το Τουρκιό Προξενείο της Κομοτηνής και οι περισσότεροι είναι χρηματοδοτούμενοι του. Στα γνωστά ακραία στοιχεία αναφέρομαι, που μιλούν για “τουρκική μεινότητα” στη Δυτική Θράκη, αλλά και τους… φευδομουφτήδες. Προφανώς φοβήθηκαν την… οργή του Ερντογάν, αλλά και μην χαρακτηριστούν ως… κεμαλιστές και άρα γκιουλενιστές. Γι’ αυτό δεν είδαμε στα τηλεοπτικά πλάνα και στις φωτογραφίες όλους αυτούς.

Δεν προκάλεσε ο Ιντζέ όπως οι Ερντογάν

Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, παρ’ ότι είναι γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του απόψεις και έχει μιλήσει εναντίον της Ελλάδος, ακόμα και για διεκδικήσεις νησιών του Αιγαίου, δεν προκάλεσε στην Θράκη όπως έκανε ο Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ή ο αντιπρόεδρος Τσαβούσογλου που τους προηγούμενους μήνες επίσης βρέθηκαν στην περιοχή.

Αν εξαιρέσουμε την απάντηση του στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη επί τρεις μήνες, για τους οποίους είπε ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στην Τουρκία που αποφασίζει, αλλά και έμμεσα έθεσε θέμα ανταλλαγής τους με τους “8” Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα του 2016, από τη ρητορική του απουσίαζαν όσα ακούμε συνήθως απ’ τους Τούρκους πολιτικούς.

Δεν έθεσε δηλαδή θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, όπως έκανε εν ψυχρώ ο Ερντογάν, ούτε μίλησε για “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη, ούτε για “αδέρφια μας ομοεθνείς” και καταπίεση τους από την ελληνική Πολιτεία και όλα αυτά που ακούσαμε από τους Ερντογάν, Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις και τις διατυπώσεις του.

Φυσικά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως και αυτός τα ίδια με τους άλλους πιστεύει και αν εκλεγεί με παρόμοιο τρόπο θα ενεργεί και θα μιλάει. Απλά το επισημαίνουμε, γιατί σίγουρα ήταν μια διαφορετική στάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον προκλητικό Ερντογάν

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση