Σε ένα χρόνο φυλακή καταδικάστηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Π.Πατσουρίδης

Σε ένα χρόνο φυλακή καταδικάστηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Π.Πατσουρίδης

Σε φυλάκιση ενός χρόνου και χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκε προχθές Παρασκευή από το δικαστήριο της Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, μετά από μήνυση και αγωγή που κατέθεσε υπάλληλος της Δημοτικής Εταιρείας Ανάπτυξης, για μη καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών.

Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και φυσικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο κ.Πατσουρίδης άσκησε έφεση προκειμένου σε δεύτερο βαθμό να αθωωθεί. Η δίκη έγινε στα δικαστήρια της Ορεστιάδας και διήρκησε τέσσερις ώρες. Κατηγορούμενοι, εκτός του κ.Πατσουρίδη, ήταν επίσης ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, ο πρώην δήμαρχος Μεταξάδων Χρήστος Τερτσούδης και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Διδυμοτείχου Καμπρούδης Αξιώτης.

Οι τρεις τελευταίοι αθωώθηκαν και καταδικάστηκε μόνο ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο οποίος θεωρήθηκε ένοχος γιατί επί 7,5 χρόνια που βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση, δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες και τα καθήκοντα του Προέδρου στην συγκεκριμένη δημοτική εταιρεία, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια για την  συγκεκριμένη υποχρέωση που απορρέει από τα καθήκοντα του και κατά την διάρκεια της διαδικασίας, του επισημάνθηκε ιδιαίτερα πως δεν είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο που είναι αυτονόητο και θα το γνώριζε ακόμα και ένα μικρό παιδί.

Μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση, υπάρχει αύριο Δευτέρα και η επίσκεψη εισαγγελέα στον Βιολογικό καθαρισμό του Διδυμοτείχου, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια. Μάλιστα,  οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΔ ειδοποιήθηκαν, άγνωστο με ποιόν τρόπο, για την αυριανή επίσκεψη του εισαγγελέα και ο Πρόεδρος της Σταύρος Τσιτσιφύλλας με αρκετούς υπαλλήλους του δήμου, χθες όλη μέρα προσπαθούσαν να θέσουν σε λειτουργία τον Βιολογικό καθαρισμό, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος καταλογισμού ποινικών ευθυνών.