Τρία πλοία (ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ΖΕΦΥΡΟΣ) και 8 δρομολόγια καθημερινά ανακοίνωσε η SAOS Ferries!!!

Τρία πλοία (ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ΖΕΦΥΡΟΣ) και 8 δρομολόγια καθημερινά ανακοίνωσε η SAOS Ferries!!!

Με τρία πλοία και πληθώρα δρομολογίων (8 καθημερινά), θα καλύψει το φετινό καλοκαίρι η SAOS Ferries, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο για τα προτεινόμενα δρομολόγια των πλοίων του Ομίλου στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από το οποίο και περιμένει την έγκριση.

Συγκεκριμένα, εκτός του Επιβατηγού Οχηματαγωγού ΣΑΟΝΗΣΟΣ που εκτελεί τώρα τα δρομολόγια Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, επιστρέφει από τις 18 Ιουνίου και το επίσης Επιβατηγό Οχηματαγωγό ΣΑΟΣ ΙΙ, μετά την ακινησία του και τις απαραίτητες επιθεωρήσεις-επισκευές, ενώ από την αρχή Ιουλίου προστίθεται και ο Ταχύπλοο Επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ. Έτσι θα υπάρχουν καθημερινά 8 δρομολόγια, τέσσερα από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη και άλλα τόσα από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Για πρώτη φορά το νησί θα έχει τόσα πολλά δρομολόγια και επίσης για πρώτη φορά ελαχιστοποιείται η πιθανότητα αποκλεισμού της Σαμοθράκης στην θερινή περίοδο από ενδεχόμενη μηχανική βλάβη, με την δρομολόγηση δυο συμβατικών πλοίων και ενός ταχύπλοου. 

Επίσης διευκρινίζεται ότι η ταιρεία δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί φέτος για την άγονη γραμμή Λαύριο –Λήμνος –Σαμοθράκη, αφού αυτή άργησε να προκηρυχθεί και έχει διάρκεια μόνο 3 μήνες. Ζητάει να γίνει έγκαιρη προκήρυξη της για του χρόνου, το καλοκαίρι του 2019 δηλαδή και με διάρκεια 6 μήνες, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία θα την διεκδικήσει.

Τέλος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων, αν και οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν κατά 30% τον τελευυταίο καιρό και παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλους να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και αναβάθμιση του νησιού, με αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του, όπως του camping για παράδειγμα.

       Προτεινόμενα δρομολόγια των πλοίων του Ομίλου SAOS FERRIES

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η SAOS FERRIES αναφέρει:

“Η SAOS FERRIES αναγνωρίζοντας την αξία της ενημέρωσης του επιβατικού κοινού στα ζητήματα  που αφορούν την δρομολογιακή  και την τιμολογιακή της  πολιτική  γνωστοποιεί τα παρακάτω:

α )Παρά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ανάγκη έγκαιρης απόφασης  πραγματοποίησης ή μη της γραμμής Λαύριο –Λήμνος –Σαμοθράκη και με χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών αυτή  μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η περαιτέρω αναμονή για την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της 28ης Ιουνίου 2018 θα  προκαλούσε προβλήματα στην  σύνταξη και οριστικοποίηση των δρομολογίων που θα πραγματοποιηθούν από τα Ε/Γ-Ο/Γ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη –Σαμοθράκη την φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Λόγω των ανωτέρω δεν θα εκδηλώσουμε  ενδιαφέρον για την γραμμή  Λαύριο –Λήμνος –Σαμοθράκη την φετινή περίοδο ελπίζοντας ότι θα προκηρυχτεί άμεσα  για την επόμενη χρονιά σύμφωνα  με τις δεσμεύσεις  του Υπουργού  Ναυτιλίας και για διάστημα υλοποίησης τουλάχιστον έξι μηνών.

β )Οι τιμές των καυσίμων σημείωσαν  και τη φετινή χρονιά  μια σημαντική αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με τη περυσινή, γεγονός που επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος και δυσχεραίνει τη βιωσιμότητα   ιδιαίτερα των ναυτιλιακών εταιρειών.

Η συνήθης πρακτική της μετακύλισης της αύξησης του κόστους στις τιμές των εισιτηρίων  δεν θα μας βρει μιμητές.

Διατηρούμε και τη φετινή χρονιά σταθερές τις τιμές των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων.

γ ) Η SAOS FERRIES έχει υλοποιήσει μια ιδιαίτερα δαπανηρή επένδυση. Για πρώτη φορά δύο Επιβατηγά /Οχηματαγωγά και ένα Ταχύπλοο θα καλύψουν  με πληθώρα δρομολογίων κάθε ανάγκη του επιβατικού κοινού στην γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Η διατήρηση στη γραμμή των τριών πλοίων έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αποδοτικότητα της επένδυσης που αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση των επισκεπτών του νησιού.

Είναι η ώρα της δράσης κάθε ενεργού και δραστήριου δυναμικού του νησιού. Είναι απαραίτητη η άμεση αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος όπως είναι τα camping και τέλος η άμεση  αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που υφίσταται ή τυχόν θα δημιουργηθεί.

δ ) Τα δρομολόγια των πλοίων Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ ,Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ ,Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ, για το χρονικό διάστημα από 18/06/2018 έως 09/09/2018, τελούν υπό έγκριση από το  Υπουργείο Ναυτιλίας.

Μετά την έγκρισή τους θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο συνημμένο αρχείο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ SAOS FERRIES

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*