Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι άλλοι 4 Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν έρθει στην Αλεξανδρούπολη

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι άλλοι 4 Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν έρθει στην Αλεξανδρούπολη

Οι τέσσερις τελευταίοι -από τους οκτώ συνολικά- Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν στην χώρα μας, απελευθερώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, όπου και κρατούνταν. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα με ελικόπτερο, στις 15 Ιουλίου του 2016. Την ημέρα δηλαδή που έγινε στην Τουρκία η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Τούρκοι στρατιωτικοί: Τι λέει ο δικηγόρος τους

Τις πληροφορίες μεταδίδουν… κατά ριπάς τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή. Και όχι απλά μεταδίδουν την είδηση, αλλά μιλούν για σκάνδαλο. Σύμφωνα με την Hurriyet, ο δικηγόρος τους, Όμηρος Ζέλιος, έχει δηλώσει πως οι τέσσερις στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Τι εννοούμε… δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί το τι ακριβώς σημαίνει η κράτηση «υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας». Στα τέλη του Απριλίου του 2018, ένας από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς -τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες- είχε επίσης απελευθερωθεί.

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, έλεγε πως μετά την αποφυλκάκισή του, από τις υπηρεσίες επιλέχθηκε και στη συνέχεια “αποστειρώθηκε” μια μονοκατοικία. Εκεί διαμένει ο Τούρκος Αξιωματικός. Στα… πέριξ αλλά και εντός του σπιτιού σε 24ωρη βάση υπάρχει μια “στρατιά” ενστόλων.

Πιο συγκεκριμένα:

– Δυο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς

– Δυο ομάδες ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς

– Μια ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικούς

– 10 αστυνομικοί της Ασφάλειας στον περίβολο

– 10 άνδρες των ΕΚΑΜ συμπεριλαμβανομένων σκοπευτών

Τα “μάτια” και τα “αυτιά”

Στη μονοκατοικία είχαν επίσης εγκατασταθεί κάμερες και μικρόφωνα για 24ωρη επιτήρηση. Παράλληλα 12 μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ελέγχουν τους χώρους εντός και εκτός.

Πράκτορες της ΕΥΠ ανέλαβαν ρόλο συλλογής πληροφοριών για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του Τούρκου στο συγκεκριμένο σπίτι στήθηκε επιχείρηση ηλεκτρονικής παρακολούθησης των επικοινωνιών με στόχο τον εντοπισμό ύποπτων συνδιαλέξεων που αφορούν στην υπόθεση με στόχο τον εντοπισμό προπαρασκευαστικών ενεργειών για κάποια επιχείρηση σε βάρος του.

Οργισμένη αντίδραση και χυδαία επίθεση

κατά Τσίπρα από τους Τούρκους

Την οργισμένη και άκρως προκλητική αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τους υπόλοιπους 4 Τούρκους αξιωματικούς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα υποθάλπει τους πραξικοπηματίες, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως «νομίζαμε πως ο λόγος του είναι λόγος ανδρός».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για το θέμα (και όχι μόνο), δήλωσε πως «η Ελλάδα προστατεύει και στηρίζει τους πραξικοπηματίες και Γκιουλενιστές».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είχε στην ιστορία της πολλά πραξικοπήματα, γι αυτό θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς»

Μάλιστα ο Τούρκος αντιπρόεδρος πήγε την προκλητικότητα… ένα «βήμα» παραπέρα, λέγοντας ότι είχε δώσει τον λόγο του πως θα τους παραδώσει, αλλά τελικά μάλλον… δεν είναι και τόσο αντρικός. «Μας είχε δώσει τον λόγο του ότι θα μας τους δώσει, νομίζαμε πως ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι λόγος άνδρα».

Πηγή: newsit.gr, με πληροφορίες από: hurriyet.com.tr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*