“Λάβρος” κατά της Τουρκίας για τους δυο στρατιωτικούς μας ο Προκόπης Παυλόπουλος

“Λάβρος” κατά της Τουρκίας για τους δυο στρατιωτικούς μας ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Λάβρος» ο ΠτΔ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Παράλληλα ο Προκόπης Παυλόπουλος στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη επί μακρόν κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Αν νομίζουν οτι με αυτή την παράνομη κράτηση θίγουν ή μειώνουν το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτικών κάνουν λάθος. Το φρόνημα τους είναι ακμαίο και αποδεικνύουν με τη στάσης τους το υψηλό επίπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιμένει στη σύγχυση μιας ασήμαντης παράβασης συνόρων με την απονομή ασύλου. Αυτή η σύγχυση αποτελεί ωμή παράβιαση των αρχών της διεθνούς έννομης τάξης και της δημοκρατίας. Όσο κάνει αυτά που κάνει με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς εκτίθεται και κάνει εμάς τους Έλληνες να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το κύρος τους και τη δύναμη της ψυχής τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έτυχε επίσημης υποδοχής από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του προς τον ΠτΔ τόνισε: «Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρα».

Ακόμη, υπογράμμισε πως είναι ο ίσως ο μοναδικός ΠτΔ που έχει επισκεφθεί τις μονάδες όλων των σωμάτων. Αλλά και έχει διανυκτερεύσει σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφορά Αποστολάκη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, τόνισε: «Τα στατιστικά στοιχεία του 2017 και του πρώτου πενταμήνου του 2018 δείχνουν πως υπάρχει αριθμητική και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας. Με αποκορύφωμα των σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών στον Έβρο.

Παυλόπουλος

Ο ΥΕΘΑ έδωσε στον ΠτΔ ως αναμνηστικό μια πιστόλα από το Πολεμικό Μουσείο και την σημαία από το φυλάκιο της Καλολήμνου, με τον ΠτΔ να τονίζει πως οι σημαίες στην Ελλάδα δεν υποστέλλονται.

Παυλόπουλος

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*