Πέτροβιτς σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποζημιώστε όλους τους πλημμυροπαθείς αγρότες του Έβρου

Πέτροβιτς σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αποζημιώστε όλους τους πλημμυροπαθείς αγρότες του Έβρου

Να προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων από τις φετινές πλημμύρες αγροτών, ζήτησε για πολλοστή φορά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Μάλιστα επισημαίνει πως αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για όσους πρόλαβαν και έσπειραν τα χωράφια τους και φυσικά καταστράφηκε η παραγωγή τους, αλλά και για εκείνους που δεν είχαν πρόσβαση ώστε να καταφέρουν να τα καλλιεργήσουν.

Όπως επισημαίνει ο κ.Πέτροβιτς: “Για ακόμη μια φορά, απευθυνθήκαμε και ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αγρότες του Έβρου. Τόσο για αυτούς που μέχρι και σήμερα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους προκειμένου να προχωρήσουν στις συνήθεις πρακτικές άροσης, σποράς κλπ., όσο και για εκείνους που είχαν καλλιεργήσει και πλημμύρισαν τα αγροτεμάχιά τους, προκειμένου να αποζημιωθούν όλοι «ωσάν να είχε καταστραφεί πλήρως η παραγωγή τους». Είναι υποχρέωση και καθήκον του Υπουργείου να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες αγρότες του Έβρου”.

Επίσης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κώστας Βενετίδης, επισκέφθηκε τις περιοχές του Τυχερού και της Θυμαριάς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις φετινές πλημμύρες και τα νερά δεν υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι αγρότες να σπείρουν για την φετινή χρονιά.  Συζήτησε με τους δικαιολογημένα ευρισκόμενους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γεωργούς για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα και τους ενημέρωσε για τις συνεχείς παρεμβάσεις που γίνονται από την Αντιπεριφέρεια Έβρου προς την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο θέμα των αποζημιώσεων τους.