Το 10ο Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα στην Ξάνθη

Το 10ο Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα στην Ξάνθη

Από το 2008 η Π. Ο. Θ. Σ. καθιέρωσε το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα. Από τότε και κάθε χρόνο ένας Σύλλογος-μέλος της, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του. Για φέτος το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Ξάνθη.

Στόχος του ανταμώματος, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι να συναντηθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Θρακιώτικοι Σύλλογοι, να σμίξουμε, να χορέψουμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά, αλλά και να περάσουμε κάποια μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Η όλη εκδήλωση είναι συνυφασμένη με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης μας που δείχνει ότι όχι μόνον δεν θέλουμε να αποκοπούμε από τις ρίζες μας αλλά αντλούμε πείρα και γνώση από την παράδοση μας και νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν.

Για φέτος το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Ξάνθη. Δεκάδες Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά Σύλλογοι μεταναστών από την Ευρώπη, με χιλιάδες χορευτές, θα ανταμώσουμε για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πλούσια λαογραφική παράδοση του Θρακικού Ελληνισμού. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό.