Διδυμότειχο: Συνεχείς καθυστερήσεις υπογραφής της σύμβασης του έργου βελτίωσης ύδρευσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Διδυμότειχο: Συνεχείς καθυστερήσεις υπογραφής της σύμβασης του έργου βελτίωσης ύδρευσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Τα σοβαρά και συνεχή προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το Διδυμότειχο, έχουν πλέον γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς και μέσα στον Μάιο η κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές νερού, έφτασε στο απροχώρητο. Κι όμως παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης καθυστερεί την υπογραφή της σύμβασης έναρξης του έργου “Βελτίωση ύδρευσης πόλης Διδυμοτείχου και οικισμών”, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι τέτοια εποχή, όταν  οι αγανακτισμένοι με την ανυπόφορη κατάσταση δημότες ξεσηκώθηκαν και διαδήλωσαν έξω και μέσα στο δημαρχείο στις 5 Ιουλίου (σε ένα μήνα θα έχουμε… γενέθλια), ο κ.Πατσουρίδης και διάφορα “παπαγαλάκια” του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούνταν διάφορους διαγωνισμούς που θα προκηρύσσονταν για πραγματοποίηση έργων με χρήματα που ενέκρινε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για ένα από τα έργα αυτά προϋπολογισμού 1.272.357,72 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η διαδικασία ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου 2017, κοντεύουμε έναν χρόνο τώρα και ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Αν και ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε, μόλις χθες πάρθηκε η απόφαση και εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης να υπογράψει την σύμβαση.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρει:  “Εγκρίνει το αριθμ. 4636/11-05-2018 πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου του έργου
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ», προϋπολογισμού 1.272.357,72 ευρώ πλέον
ΦΠΑ και κατακυρώνει στον προσωρινό ανάδοχο, την εκτέλεσή του, ήτοι στην ένωση οικονομικών φορέων:
«ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ Α.Τ.Ε.» με μέση τεκμαρτή έκπτωση 60,11 %.
2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης”.

Οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου αλλά και των χωριών, που η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα βελτιώσει την άσχημη κατάσταση της ύδρευσης, ελπίζουν ότι ο κ.Πατσουρίδης δεν θα κωλλυσιεργήσει περισσότερο και θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα από τον εργολάβο τα έργα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*