ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ: Επιτυχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού 35 προσφύγων και μεταναστών απ’ τη νησίδα του ποταμού Έβρου

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ: Επιτυχής η επιχείρηση απεγκλωβισμού 35 προσφύγων και μεταναστών απ’ τη νησίδα του ποταμού Έβρου

Επιτυχής ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού 35 προσφύγων και λαθρομεταναστών, από νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή μεταξύ Λαγυνών και Τυχερού, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων με την συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ και της αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, διασώθηκαν και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, 21 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 βρέφη, με βάρκες της ΕΜΑΚ η οποία έφτασε απ’ την Αλεξανδρούπολη, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Σουφλίου, οι οποίοι σε συντονισμό και συνεργασία, κατάφεραν με απόλυτα επιτυχία να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Όπως ΠΡΩΤΟ έγραψε το Evros-news.gr, υπήρξε κλήση από τους εγκλωβισμένους προς την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού διεθνούς κλήσης και ενημέρωσαν ότι έχουν αποκλειστεί περίπου 50 άτομα πάνω σε νησίδα του ποταμού Έβρου που ανήκει στην Ελλάδα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και αφού εντοπίστηκαν σε ποιό σημείο ακριβώς ήταν, αλλά και διαπιστώθηκε πως υπήρχαν και πολύ μικρά παιδιά οπότε απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες, με την βοήθεια των ανδρών της ΕΜΑΚ στήθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πενήντα πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και οι 35 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν από την αστυνομία στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου Ορεστιάδας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και αφού γίνουν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες, στη συνέχεια να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να μεταβούν όπου θέλουν στην χώρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*