Πρόστιμο 7.000 ευρώ στον δήμο Σαμοθράκης για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος

Πρόστιμο 7.000 ευρώ στον δήμο Σαμοθράκης για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος

Χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο δήμος Σαμοθράκης, για υπόθεση που αφορά το 2012, επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής δηλαδή,  όταν επιβλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου (δεν ήταν ο Δημήγτρης Πέτροβιτς), για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Μάλιστα το αρχικό πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ και η νυν δημοτική αρχή με τον Θανάση Βίτσα κατέθεσε προσφυγή στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο και μείωσε το ποσό στις 7.000 ευρώ. Η αρμόδια επιτροή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να μην ασκηθεί έφεση.

Συγκεκριμένα, με την υπ΄αριθ. αριθ. ΟΙΚ Π-425/16-3-2012 απόφαση επιβολής προστίμου της Αντιπεριφερειαρχη ΠΕ Έβρου επιβλήθηκε στον Ο.Τ.Α με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» πρόστιμο 10.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος . Κατά της απόφασης αυτής ο εν λογω Ο.Τ.Α. άσκησε προσφυγή ενωπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης .
Επι της προσφυγής του Δήμου Σαμοθράκης εκδόθηκε η με αριθ. 24/2018 απόφαση Μονομελούς Διοικ. Πρωτ. Αλεξανδρούπολης, η οποία κάνει δεκτή εν μέρει την προσφυγή του Δήμου Σαμοθράκης, μεταρρυθμίζει την προσβαλλόμενη με αριθ. ΟΙΚ Π-425/16-3-2012 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου ως προς το ύψος του προστίμου των 10.000 ευρω και περιορίζει το επιβληθέν πρόστιμο στο ποσό των 7.000 ευρω

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ