ΤΡΟΜΟΣ για ηλικιωμένη σε χωριό της Ορεστιάδας. Ληστής μπήκε στο σπίτι και την έκλεψε

ΤΡΟΜΟΣ για ηλικιωμένη σε χωριό της Ορεστιάδας. Ληστής μπήκε στο σπίτι και την έκλεψε

ΤΡΟΜΟΣ και σοβαρός κίνδυνος για ηλικιωμένη στο χωριό Κέραμος Ορεστιάδας, όταν άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι όπου έμενε μόνη της και αφού την έσπρωξε και την χτύπησε, πήρε όσα χρήματα βρήκε και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο δράστης που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του, εισέβαλλε στο σπίτι της 90χρονης γυναίκας και της ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε. Μάλιστα αρχικά την έσπρωξε και την χτύπησε ευτυχώς ελαφρά, προκειμένου να του αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα λεφτά. Τελικά πήρε τα 300 ευρώ της σύνταξης της και έγινε… καπνός. Σοκαρισμένο το θύμα ενημέρωσε τους συγχωριανούς της και την αστυνομία, ενώ μεταφέρθηκε στο νοκοκομείο Διδυμοτείχου προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις περισσότερο, μια και δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα φυσικά από το ψυχολογικό σοκ που υπέστη.

Πήρε γρήγορα εξιτήριο και έδωσε κατάθεση στους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη. Ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση, αν και δεν αποκλείεται να πρόκειται για αλλοδαπό, κυρίως Βούλγαρο, αφού αυτοί έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση στη χώρα μας και στα ακριτικά χωριά και υπάρχουν κρούσματα και σε άλλες περιοχές του βορείου Έβρου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει για το περιστατικό:  “Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 4-6-2018 το πρωί, σε χωριό της Ορεστιάδας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από την κατοχή 90χρονης ημεδαπής, χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 90χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου”.