ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… κωλοτούμπες Λαμπάκη, Δούκα, το μετάλλιο απ’ ευθείας αναθέσεων, οι.. πόρτες και οι πρώην δήμαρχοι

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… κωλοτούμπες Λαμπάκη, Δούκα, το μετάλλιο απ’ ευθείας αναθέσεων, οι.. πόρτες και οι πρώην δήμαρχοι

Συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας θα γίνουν το απόγευμα σε 16 ελληνικές πόλεις, αλλά καμία από αυτές δεν βρίσκεται στην Θράκη. Η Αλεξανδρούπολη που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι μια απ’ τις πόλεις όπου ο λαός θα διατρανώσει και θα βροντοφωνάξει ότι “η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική”.

Όταν όμως ο πρώτος της πολίτης και εννοούμε τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, είχε ξεκάθαρα τοποθετηθεί κατά των συλλαλητηρίων, πριν από καιρό που είχαν πραγματοποιηθεί σε Θεσσαλονίη και Αθήνα, τί να περιμένει κανείς.  Ο κ.Λαμπάκης βέβαια, θα μπορούσε να αλλάξει άποψη. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι η… κωλοτούμπες είναι εύκολες γι’ αυτόν. Εδώ έλεγε ύμνους και δήλωνε υπέρμαχος της ελληνορωσικής φιλίας και πρόσφατα που ήρθε αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη, έκανε δηλώσεις ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή μας και οι διαφορές Ρωσίας-ΗΠΑ. Γιατί αυτός θεωρεί φίλο τον ρώσικο λαό και θα συνεχίσει τις αδερφοποιήσεις.

Ξαφνικά έγινε πιο… φιλοΑμερικανός και φίλος του ΝΑΤΟ απ’ οποιονδήποτε. Το τί… δηλώσεις μετανοίας και γλείψιμο έκανε στον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ και το ΝΑΤΟ, μετά τις αψυχολόγητες και ακατανόητες ενέργειες και δηλώσεις  πριν από καιρό με αποτέλεσμα να αναβληθεί η επίσκεψη του κ.Πάιατ τέλη Μαίου στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι χθες που τον δέχθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με τους άλλους θεσμικούς της πόλης, δεν λέγεται. Διαχρονικά άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι ο Mayor Lambakis, όπως τον γράφει ο κ.Πάιατ, είναι πολύ, μα πολύ… σταθερός στις απόψεις του. Τύφλα να ‘χουν ο Ιωάννης Μελισσανίδης και η Νάντια Κομανέτσι, οι κορυφαίοι αθλητές στις… κωλοτούμπες.

 

Προφανώς και αισθανόταν άνετα ο Δούκας στην

στην πρεσβεία των “φονιάδων των λαών” Αμερικάνων

Οφείλω πάντως να ομολογήσω, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, την συνάντηση δηλαδή με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, συναγωνίζεται τον Βαγγέλη Λαμπάκη στις.. κωλοτούμπες ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) Χρήστος Δούκας. Ο Port President Doukas όπως τον αποκάλεσε στο tweet με το οποίο γνωστοποίησε τη συνάντηση, ο κ.Πάιατ. Δεν έχω εξάλλου καμιά αμφιβολία, ότι θα ένοιωθε πολύ άνετα και ωραία μέσα στην Αμερικανική πρεσβεία ο Δούκας. Άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ είναι ο άνθρωπος δεν είναι μα… νιώδης Αντιαμερικανός.

Μπορεί μέχρι το 2015 να φώναζε, μαζί με τους “συντρόφους” του στο κόμμα, “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και να κουνούσε τα κάγκελα του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη μόνο στην αναφορά πως μπορεί να δινόταν σε Αμερικανούς επενδυτές ή μπορεί και να βρισκόταν έξω απ’ την Αμερικανική πρεσβεία σε κάποια πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά τώρα ως Πρόεδρος του ΟΛΑ προέχουν οι… δουλειές με τους φίλους απ’ τις ΗΠΑ και φυσικά ο μισθάρα που παίρνει για τη θέση που τον διόρισαν.

Άλλωστε μήπως ο μοναδικός είναι που αλλάζει θέσεις και απόψεις όταν αρχίζει η… κονόμα της δημόσιας καρέκλας και ξεχνούν ιδεολογίες, στάση ζωής χρόνων και όσα έλεγαν (κοροϊδεύοντας εν ψυχρώ όπως αποδεικνύεται) τους πάντες; Εδώ για κάποιους άλλους, οι… κωλοτούμπες και οι αλλαγές θέσεων απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, μπορεί να είναι ακόμα και… οικογενειακή υπόθεση. Με την ίδια ευκολία δηλαδή να συντάσσουν επερωτήσεις για τη Βουλή στον φίλο μου Μαρίνο Ουζουνίδη όταν ήταν στους ΑΝΕΛ και συγχρόνως να είναι… μυστικοσύμβουλοι του δεξιού (υποτίθεται) Λαμπάκη ή του Συριζαίου πρυτανεύοντα Τουλουπίδη. Αρκεί η… κονόμα όπως είπαμε.

Το μετάλλιο των απ’ ευθείας αναθέσεων που

το δικαιούται σίγουρα, πότε θα το πάρει;

Ένα μετάλλιο που του απένειμε τιμής ένεκεν η Ομοσπονδία του Bodybuldinbg, για την συμβολή του δήμου Ορεστιάδας στους αγώνες που διοργανώθηκαν πριν λίγες ημέρες στην πόλη, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο φίλους μου Βασίλης Μαυρίδης. Έγραψε μάλιστα και ως σχόλιο τα εξής (μανία να γράφει με κεφαλαία αυτό το παιδί. Με πεζά δυσκολεύεται;): “ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ,ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  BODYBUILDING. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ;

Δεν ξέρω αν και για ποιό λόγο δικαιούται το συγκεκριμένο μετάλλιο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να πάρει ΠΑΝΑΞΙΑ το μετάλλιο των ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ. Οι οποίες φυσικά ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ όταν δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, αλλά ο Μαυρίδης το έχει παρα…κάνει. Προφανώς θεωρεί ότι κάποιες εταιρείες και οι υπεύθυνοι τους είναι κορυφαίοι στο είδος τους και δεν χρειάζεται τώρα να μπαίνει σε διαδικασίες διαγωνισμών, που μπορεί να τις πάρει κανένας… μη ικανός.

Για παράδειγμα στον Θάνο Κουλουτμπάνη απ’ τη Θεσσαλονίκη, το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ στη Βόρεια Ελλάδα, του έδωσε με απ’ ευθείας αναθέσεις δουλειές τον προηγούμενο χρόνο όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr. Αλλά και στον φίλο του, απ’ ότι γνωρίζουν όλοι στην Ορεστιάδα, το Νίκο Ραδιόγλου που έχει εταιρείες καθαρισμού, δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση δουλειές του δήμου και δεν κάνει ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, όπως άλλοι δήμοι ή δημοτικές επιχειρήσεις.

Μάλιστα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί για την συγκεκριμκένη τακτική η Μαρία Γκουγκουσκίδου και ο Σταμάτης Γκατζίδης, ζητώντας να σταματήσουν οι απ’ ευθείας αναθέσεις και να γίνονται διαγωνισμοί, ώστε όποιος κάνει την καλύτερη προσφορά να τις παίρνει και να βγαίνει έτσι κερδισμένος οικονομικά ο δήμος Ορεστιάδας. Ο Μαυρίδης όμως απλά χαμογελάει με εκείνο το… σαρδόνιο χαμόγελο του και όλα καλώς καμωμένα.

Άλλωστε άσε μην γίνει ηλεκτρονικός διαγωνισμός και.. πεταχθεί κανένας παλιός χαφ-εξτρέμ του “ΆΛΕΞ” και… πάρει αυτός τη δουλειά, όπως γίνεται στο νομό μας σε άλλες περιπτώσεις.

Περνούν την πόρτα. Τί συμβαίνει;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των τοπικών κοινωνιών του Έβρου, μαθαίνω ότι περνούν την πόρτα κάποιων δικηγορικών γραφείων. Δεν φαίνεται όμως να έχουν εκκρεμείς νομικές υποθέσεις. Με ρώτησε φίλος μου αν γνωρίζω τίποτα και δήλωσα άγνοια. Άραγε τί συμβαίνει; Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα και θα γίνω πιο… διαφωτιστικός.  

Δυο πρώην δήμαρχοι πιέζουν

Δύο πρώην Δήμαρχοι του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, πληροφορούμαι ότι πιέζουν γνωστό και σοβαρό πρόσωπο, να ηγηθεί δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει μεγάλο δήμο της Θράκης στις δημοτικές εκλογές του 2019. Το σχόλιο που μου έκανε άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν: “Επιτέλους, ποιότητα στην Δημοκρατία και στην Αυτοδιοίκηση”!!! Τί εννοεί άραγε;

Θα μάθουμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης;

Μια και αναφέρθηκα σε αυτοδιοίκηση και δημοτικές εκλογές. Τα αποτελέσματα εκείνης της δημοσκόπησης που είχε παραγγελθεί και το Evros-news.gr αποκάλυψε ότι έγινε στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης (οι άνθρωποι της ΚΑΠΑ RESEARCH διέψευσαν ότι γίνεται από αυτούς), θα μάθουμςε τελικά τί έδειξαν;
Αν ήταν πολύ καλή για αυτόν που την ζήτησε, δεν θα την είχε κάνει… βούκινο και φέιγ βολάν; Γιατί τέτοια σιωπή; Μήπως είχε τίποτα.. σοκαριστικά ευρήματα και αλλιώς τα περίμενα και διαφορετικά τα βρήκε, με αποτέλεσμα να του έρθει.. ο ουρανός σφοντύλι;

Δεν… κάθεται ήσυχα

Μπορεί να έπαψε να είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) ο Βαγγέλης Μυτιληνός από το τέλος του 2017, αλλά παραμένει Ταμίας στην ΕΔΕΥΑ, την Πανελλήνια δηλαδή Ένωση των ΔΕΥΑ όλων των δήμων της χώρας. Με αυτή του την ιδιότητα, πριν λίγες μέρες που έγινε η 29η γενική συνελευση των ΔΕΥΑ στην Βέροια, ως ταμίας  στο Δ.Σ της ΕΔΕΥΑ έκανε τον οικονομικό απολογισμό του 2017 και τον προϋπολογισμό για το 2018.
Μαζί του ήταν και ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης, με τον οποίο έχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και συνεργάζονται μια και ο Μυτιληνός εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου. Το Evros-news.gr του είχε κάνει πολύ σκληρή κριτική όταν ήταν επικεφαλής της ΔΕΥΑΑ, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι και την δωρεά της Coca Cola κοντά στο 1 εκατ. ευρώ έφερε (άσχετα με τους σχεδιασμούς και τα κίνητρα της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας) και δουλειά έκανε, αλλά κ.Λαμπάκης τον απομάκρυνε.
Την ίδια στιγμή που διατηρεί στη θέση του, τον πιο ανίκανο Πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης και αναφερόμαστε στον επικεφαλής της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, ο οποίος τα έχει κάνει μπάχαλο. Ο Μυτιληνός μαθαίνω πάντως ότι τελευταία δεν… κάθεται ήσυχα και οι φίλοι του που τον βλέπουν καθημερινά στο “Balladoro” όπου συχνάζει, τους φαίνεται ότι κάτι ετοιμάζει. Θα μάθω τί ακριβώς και θα σας ενημερώσω.

Άσχετο;

“Όποιος θέλει νερό στη βρύση…. 

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*