Ν. Γκαρά: Προωθούμε ρυθμίσεις για εξόφληση των οφειλών των ΤΟΕΒ

Ν. Γκαρά: Προωθούμε ρυθμίσεις για εξόφληση των οφειλών των ΤΟΕΒ

Τις απαιτούμενες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την αποδέσμευση κονδυλίων από τις Περιφέρειες, για την πληρωμή οφειλών συγκεκριμένων ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία.

Πρόκειται για τις οφειλές που προέρχονται από τη λειτουργία αποστραγγιστικών και αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων, τα οποία έχουν χαρακτήρα «κοινής ωφέλειας». «Υπάρχει προθυμία από την Περιφέρεια να πληρωθούν αυτές οι οφειλές, είμαστε σε συνεννόηση για εκείνες τις θεσμικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη δημιουργία κωδικών αποπληρωμής των συγκεκριμένων χρεών αυτών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ», δήλωσε για το θέμα η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη των ΤΟΕΒ της χώρας προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ, ενώ μαζί με τις ατομικές οφειλές αγροτών, η Επιχείρηση εμφανίζει έλλειμμα που φτάνει τα 90 εκ. ευρώ. Ωστόσο, συγκριτικά με τις άλλες γεωγραφικές περιφέρειες, οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων της Θράκης έχουν τη μικρότερη οφειλή, ύψους 317.000 ευρώ, όταν οι αντίστοιχες οφειλές στη Στερεά Ελλάδα ξεπερνούν τα 11 εκ. ευρώ και στην Πελοπόννησο τα 12 εκ. ευρώ.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας