ΠΥΡΚΑΓΙΑ από κεραυνό ξέσπασε στο δάσος ανάμεσα σε Αισύμη-Λουτρά. Επιτόπου η Πυροσβεστική

ΠΥΡΚΑΓΙΑ από κεραυνό ξέσπασε στο δάσος ανάμεσα σε Αισύμη-Λουτρά. Επιτόπου η Πυροσβεστική

Πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή με πεύκα που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Αισύμη και Λουτρά, ξέσπασε από κεραυνό που έπεσε και υπήρξε άμεσος και μεγάλος κίνδυνος να πάρει ανεξέλέγκτες διαστάσεις. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις ήταν άμεση και ήδη την έθεσε υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, πριν περίπου δυο ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης δέχθηκε κλήση για φωτιά σε δύσβατη ορεινή περιοχή και αμέσως κινητοποιήθηκε με 5 οχήματα και περίπου 30 άνδρες και επικεφαλής συντονιστή στον Διοικητή της Π.Υ Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Κούκουρα. Προς ενίσχυση έφτασαν και δυνάμεις από το Σουφλί, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της και να μην… ξεφύγει προς τον Εθνικό Δρυμό του Πάρκου Λευκίμμης-Δαδιάς.

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα οι Πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, αφού βοήθησε το γεγονός ότι δεν φυσούσαν ισχυροί άνεμοι, αλλά και χθες είχε βρέξει. Αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 2 στρέμματα.