Αλεξανδρούπολη: Ανοιχτά ως τις 10 το βράδυ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, τα μαγαζιά το καλοκαίρι

Αλεξανδρούπολη: Ανοιχτά ως τις 10 το βράδυ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, τα μαγαζιά το καλοκαίρι

Την έγκριση του να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης ως τις 10 το βράδυ, μια ώρα επιπλέον δηλαδή κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή για την καλοκαιρινή περίοδο από 18 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2018, έδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έτσι θα ισχύσει ότι και τα τρία προηγούμενα χρόνια 2015, 2016 και 2017. Το σχτικό αίτημα ήταν του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (υπ’αριθμ. 335/16-04-2018 έγγραφο), με το οποίο ζητούσε την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά μία ώρα και έως την δεκάτη βραδινή (22.00) για τρεις (3) ημέρες της εβδομάδας (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και για την περίοδο από 18 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2018, και για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς:

Ιωακείμ Καβύρη από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου και 14ης Μαίου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου, περιλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ικτίνου, Περικλέους, Πατριάρχου Κυρίλλου, Ανδριανουπόλεως Εθνικής Αντιστάσεως, Φυλής, Ανατ. Θράκης, Βιζβίζη, Αίνου, Κων. Παλαιολόγου και Βενιζέλου καθώς επίσης και της οδού Λ. Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Νικ. Φωκά έως της οδού Τζαβέλα συμπεριλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ψαρών, Σουλίου, Μεσολογγίου, Μιαούλη, Μπότσαρη, Μπουμπουλίνας Κύπρου, Διάκου, Κουντουριώτου και τις κάθετες οδούς σε αυτές όπως Ειρήνης και Δικαστηρίων.

Κατά τον Εμπορικό Σύλλογο, επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός θερινού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου της Αλεξανδρούπολης, παραγωγικό και επωφελές για επιχειρήσεις,καταστηματάρχες, δημότες και επισκέπτες. Το Περιφερειακό συμβούλιο με ψήφους 6 υπέρ και 3 κατά, τελικά αποφάσισε ότι:

“Εγκρίνει την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά μία ώρα και έως την δεκάτη βραδινή (22.00) για τρεις (3) ημέρες της εβδομάδας (Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και για την περίοδο από 18 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2018, για συγκεκριμένη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπως ειδικότερα αναφέρεται στη εισήγηση της υπηρεσίας Η ειδική αιτιολογία ως προς την παράταση ωραρίου λαμβάνει υπόψη:
1. Την επιτυχημένη και αποτελεσματική εφαρμογή του αιτούμενου ωραρίου κατά τις προηγούμενες
χρονιές (2015,2016,2017)

2. Την πιστοποίηση της ύπαρξης νεκρού, μη παραγωγικού χρονικού διαστήματος από 18:00 έως 19:30 (αναφορικά με την επισκεψιμότητα) κατά την απογευματινή λειτουργία της αγοράς την θερινή περίοδο.
Το φαινόμενο αιτιολογείται κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και από τις προτεραιότητες του καταναλωτικού κοινού(παραλία), το οποίο κατέρχεται στην Αγορά μετά τις 19:00
3. Την διαπίστωση ότι οι επισκέπτες τουρίστες που παραθερίζουν στην Αλεξανδρούπολη και διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης, πραγματοποιούν την έξοδό τους προς το κέντρο της πόλης μετά τις 20:00.
4. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Αλεξανδρούπολης η μετατόπιση της ώρας κλεισίματος της αγοράς, εξυπηρετεί καλύτερα τους τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης.
Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος, Τραϊφόρος Βασίλειος και Ζιμπίδης Γεώργιος «συμφωνούμε με τις απόψεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου γιατί η παράταση ωραρίου σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας για τους εργαζομένους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*