Αλλάζει εξωτερική όψη και ομορφαίνει η εκκλησία της ακριτικής Μηλιάς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (φωτορεπορτάζ)

Αλλάζει εξωτερική όψη και ομορφαίνει η εκκλησία της ακριτικής Μηλιάς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (φωτορεπορτάζ)

Αλλάζει εξωτερική όψη και ομορφαίνει η εκκλησία της ακριτικής Μηλιάς, του χωριού που βρίσκεται μια “ανάσα” από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων του πανέμορφου χωριού, το οποίο είναι δίπλα στον ποταμό Άρδα και με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Χαρισούδη, αλλά και σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου, τον Σεβασμιότατο Δαμασκηνό, ξεκίνησε ήδη στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, η αφαίρεση του εξωτερικού επιχρίσματος (σοβάδων) και η ανάδειξη των παλιών πέτρινων τοίχων. Οι οποίοι φυσικά είναι πανέμορφοι.

Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και με γοργούς ρυθμούς, οι κάτοικοι βοηθούν υπό τον συντονισμό του κ.Χαρισούδη και με την συμβολή της Μητρόπολης, σύντομα θα γίνει και η οριστική διαμόρφωση, για να αποκτήσει η εκκλησία μια εντελώς διαφορετική όψη, πιο όμορφη και… φιλική προς το περιβάλλον της περιοχής.

Για όσους δεν την έχουν επισκεφθεί, η Μηλιά είναι πανέμορφη, η θέα με τον Άρδα να μπαίνει από την Βουλγαρία στο ελληνικό έδαφος είναι μοναδική, ενώ δίπλα υπάρχουν η εγκαταλελειμμένη Γαλήνη στην οποία το Evros-news.gr έχει αναφερθεί αρκετές φορές, το Θεραπειό, η Ζώνη και το κεφαλοχώρι της περιοχής, ο Κυπρίνος.

Οι φωτογραφίες είναι του φίλου Γιώργου Χαρισούδη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*