Η SAOS Ferries τήρησε την υπόσχεση για τα σκουπίδια. Έλεγχος από συνεργεία Περιφέρειας, Λιμεναρχείου

Η SAOS Ferries τήρησε την υπόσχεση για τα σκουπίδια. Έλεγχος από συνεργεία Περιφέρειας, Λιμεναρχείου

Η εταιρεία SAOS Ferries τήρησε την υπόσχεση που έδωσε, ότι θα μεταφέρει με ειδικό δρομολόγιο του ΣΑΟΝΗΣΟΣ τα σκουπίδια από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς φυσικά επιβάτες και με τα έξοδα των δύο δρομολογίων να επιβαρύνουν την ίδια.

Χθες Τετάρτη το απόγευμα, το πλοίο της εταιρείας με τα δύο μεγάλα αποριμματοφόρα και το ένα μικρότερο με τα απορίμματα ανακύκλωσης, έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εκεί όμως περίμεναν για έλεγχο δύο συνεργεία που αποτελούνταν από 3 άτομα το καθένα. Το ένα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και το άλλο του Λιμεναρχείου και πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο στα τρία αποριμματοφόρα του δήμου Σαμοθράκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται όσα προβλέπει ο νόμος για την μεταφορά των σκουπιδιών με πλοίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, είχε άλλωστε με δηλώσεις του ξεκαθαρίσει ότι:  “Το όχημα που μεταφέρει τα σκουπίδια από τη Σαμοθράκη θα ελεγχθεί για να διαπιστωθεί αν τηρείται η νομοθεσία. Η εταιρεία μας έστειλε έγγραφο αίτημα και εμείς μαζί με το λιμεναρχείο θα πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο και τα όσα προβλέπονται”.

Μάλιστα ο έλεγχος έγινε παρουσία του εκπροσώπου της SAOS Ferries Δημήτρη Λαζόπουλου και πραγματοποιήθηκε στα αποριμματοφόρα ενώ ήταν μέσα στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ώστε οι ελεγκτές να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν, κυρίως από πλευράς οσμών.  Στη συνέχεια θα συντάξουν αναφορά με τις διαπιστώσεις τους και θα την αποστείλουν αρμοδίως.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του κ.Χρήστου Τσιαούση από το facebook, δεν υπήρχε κανένας επιβάτης και τηρήθηκε απόλυτα η δέσμευση της εταιρείας και του ιδιοκτήτη Φώτη Μανούση, ότι θα μεταφέρονται με ειδικό δρομολόγιο και έξοδα της SAOS Ferries τα σκουπίδια ως τα τέλη Αυγούστου. Χρονικό ιάστημα πολύ μεγάλο, ακόμα και για τον γνωστό για την παροιμιώδη ανικανότητα του δήμαρχο Θανάση Βίτσα, να βρει κάποια λύση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*