Σαμοθράκη: Διπλό “χαστούκι” για το δήμαρχο Θ.Βίτσα από Δικαιοσύνη και Επιθεωρητές Περιφέρειας για τα σκουπίδια

Σαμοθράκη: Διπλό “χαστούκι” για το δήμαρχο Θ.Βίτσα από Δικαιοσύνη και Επιθεωρητές Περιφέρειας για τα σκουπίδια

Διπλό “χαστούκι” δέχθηκε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, από την Δικαιοσύνη αλλά και τους Επιθεωρητές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών, “πληρώνοντας” τις ιδεοληψίες, αλαζονεία, τον εγωισμό και την άποψη του ότι διαθέτει το… αλάθητο του Πάπα.

Προηγήθηκαν οι δυο αποφάσεις'”χαστούκια” της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία ακύρωσε ως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τις αποφάσεις του να αναθέσει το κάμπινγκ στην ΚΟΙΝ.ΣΕΠ “Βαράδες”. Ακολούθησε αρχικά η έκθεση των Επιθεωρητών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (Περιφερειακή Ενότητα Έβρου) για τις συνθήκες μεταφοράς των σκουπιδιών με τα αποριμματοφόρα, η οποία έγινε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, που ήταν καταπέλτης για τον δήμαρχο Σαμοθράκης.

Το συμπέρασμα των ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ είναι ότι η θαλάσσια μεταφορά των σύμμεικτων στερεών αποβλήτων με τα συγκεκριμένα αποριμματοφόρα οχήματα πρέπει να πραγματοποιείται σε δρομολόγια χωρίς επιβάτες. Αυτό δηλαδή που υποστήριξε η εταιρεία SAOS Ferries και μάλιστα επωμίστηκε το σημαντικό οικονομικό κόστος δρομολογίων χωρίς επιβάτες μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να έχει τον χρόνο ο δήμος Σαμοθράκης να βρει λύση.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, που όλοι στο νησί γνωρίζουν πόσο ιδεοληπτικός, ισχυρογνώμονας και αλαζόνας είναι, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της SAOS Ferries ζητώντας να υποχρεωθεί να μεταφέρει τα αποριμματοφόρα σε κανονικά δρομολόγια, μαζί με τους επιβάτες. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο δικαίωσε την εταιρεία και αυτό ήταν ένα ακόμα ηχηρό “χαστούκι” στον κ.Βίτσα.

Με ανακοίνωση της μετά από αυτές τις εξελίξεις, η εταιρεία SAOS Ferries επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Σαμοθράκης θα πρέπει να σταματήσει το μπούλινγκ εναντίον της και να θέσει πάνω απ’ τους προσωπικούς του εγωισμούς το καλό της Σαμοθράκης, βάζοντας το εμείς πάνω απ’ το εγώ του.

SAOS Ferries: Για πόσο ακόμα κύριε Δήμαρχε;;;

Εξ αφορμής της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης, επί της οποίας απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Σαμοθράκης, από την Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αλεξανδρουπόλεως, η SAOS FERRIES εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει» λέει ο λαός μας, και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η λαϊκή αυτή ρήση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωσή μας. Κι αυτό διότι, αφού καταρρίφθηκαν όλα τα επιχειρήματα του Δημάρχου και της παρέας του, με τα οποία προέβαλε αντιρρήσεις στις δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις της εταιρείας μας για τη διακοπή της μεταφοράς των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης σε κοινά δρομολόγια με επιβάτες, αντί επιτέλους να καταπιαστεί με την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων του νησιού, τα έβαλε πάλι μαζί μας! Συγκεκριμένα,  σε μια κίνηση απελπισίας, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης επιχείρησε να μας φέρει αιφνιδιαστικά προ τετελεσμένων γεγονότων, καταθέτοντας σήμερα, 8-6-2018, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας μας, η οποία συζητήθηκε αυθημερόν, στις 12 η ώρα το πρωί !!!

Είχε προηγηθεί το «χαστούκι» προς τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, προερχόμενο από την αυτοψία του πλοίου από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, στις 6-6-2018, οι οποίοι κατέγραψαν σαφέστατα στην έκθεσή τους η τροποποιημένη διάταξη του νόμου 4314/2014 ΔΕΝ εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας, διότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σαμοθράκης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, κι έτσι η θαλάσσια μεταφορά των αποβλήτων του νησιού πρέπει να γίνεται σε δρομολόγια, χωρίς επιβάτες!!! Όμως, η εξέλιξη αυτή δεν περιόρισε το μένος του κου Δημάρχου εναντίον μας, ώστε να καταθέσει σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρουπόλεως, η οποία, όμως, και απορρίφθηκε πανηγυρικά!

Δεν μας είναι άγνωστη αυτή η μανία καταδιώξεως της εταιρείας μας από τον κο Δήμαρχο Σαμοθράκης. Όταν στις μεγάλες καταστροφές του νησιού μας, τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρεία μας μετέφερε δωρεάν τα σώματα ασφαλείας, σωστικά μέσα και είδη υποστήριξης των πληγέντων, ήμασταν οι μόνοι που δεν ακούσαμε τις ευχαριστίες του Δημάρχου για τη συνδρομή μας. Στην τωρινή περίσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης, ενώ η εταιρεία μας πρότεινε δύο λύσεις και επωμίστηκε η ίδια το οικονομικό βάρος της μεταφοράς τους, με ξεχωριστό δρομολόγιο, χωρίς επιβάτες, εισπράξαμε τις κατηγορίες του κου Δημάρχου για κερδοσκοπία και τον χλευασμό των προτάσεών μας!

Παρόλο που δύο αρμόδιες κρατικές αρχές δικαίωσαν τις θέσεις της εταιρείας μας και μας επιβεβαιώνουν, εμείς δεν στοχεύουμε στην αντεκδίκηση ούτε απαιτούμε τη συγγνώμη του κου Δημάρχου. Όμως, αυτό το μπούλινγκ του Δημάρχου, πολλές φορές μας οδήγησε στα όρια του να σκεφτούμε να παραιτηθούμε από τον αγώνα για το καλό του τόπου που αγαπάμε, και να μεταφέρουμε τη δραστηριότητά μας σε …. άλλα νησιά της πατρίδας μας, εκεί που τα λεφτά είναι πραγματικά πολλά και ο πλουτισμός δεδομένος! Ευτυχώς, η αγάπη μας για τη Σαμοθράκη υπερισχύει και θα υπερισχύει.

Γι’ αυτό κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε σκοπό να σας επιτιμήσουμε, κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο. Μιαν ευχή θα ξανά εκφράσουμε, κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστεί; Μέχρι πότε πια θα καταδιώκετε αυτούς που μόνο το καλό του τόπου θέλουν; Αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων γιατί το νησί μας χρειάζεται στην ηγεσία του πρόσωπα με θάρρος και πυγμή, που ξέρουν να απαιτούν, αλλά και να λένε συγγνώμη. Που ξέρουν να αξιώνουν, αλλά και να λένε ευχαριστώ. Που ξέρουν να παραμερίζουν το εγώ, για το εμείς. Εσείς, μπορείτε κύριε Δήμαρχε;;;”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ


Η Αναφορά της SAOS Ferries προς τον

Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

H SAOS Ferries υπέβαλλε Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως, την οποία κοινοποίησε και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ξένη Δημητρίου.  Την υπογράφει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Φώτης Μανούσης και αφού αναλύει το πρόβλημα μεταφοράς των σκουπιδιών μαζί με επιβάτες, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι δεν θα γίνουν τα πλοία της όπως η περιοχή του Λακκώματος, όπου η δυσωδία είναι αφόρητη, ακόμα και για τους επιβάτες των αυτοκινήτων, τα οποία κινούνται επί του κεντρικού δρόμου που διασχίζει το Λάκκωμα και οδηγεί στις Δάφνες. Και τούτο λόγω του γνωστού σε όλους οικολογικού εγκλήματος, τα λύματα να καταλήγουν στα ρέματα και από εκεί στη θάλασσα πράγμα που χρήζει της δικής σας διερεύνησης !!! 

Η αναφορά αυτή μάλιστα στην περιοχή του Λακκώματος και στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται με ευθύνη του δήμου Σαμοθράκης, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και αυτοψία ή αυτεπάγγελτη επέμβαση του εισαγγελέα, μια και είναι γνωστό ότι σε θέματα περιβάλλοντας υπάρχει έντονη ευαισθησία. 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

Αξιότιμο κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως

ΑΝΑΦΟΡΑ

της Ναυτικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ε.», η οποία εδρεύει στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης, με ΑΦΜ 998135959, της Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρουπόλεως, και εκπροσωπείται νόμιμα

Κοινοποίηση : Αξιότιμη κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως

________________________________________________________________________________

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Με την παρούσα αναφορά μας απευθυνόμαστε ξανά προς την Αρχή σας, σε συνέχεια προγενέστερης κοινοποιηθείσας επιστολής μας, αιτούμενοι να επιληφθείτε με κάθε νόμιμο τρόπο της καταστάσεως που αφορά στη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου Σαμοθράκης με το πλοίο της εταιρείας μας, αλλά και του ομίλου SAOS FERRIES.

Προς αποφυγή επαναλήψεων επισυνάπτουμε στην παρούσα αντίγραφο της από 29-5-2018 κοινοποιηθείσας επιστολής μας, και παραπέμπουμε σε αυτήν.

Ειδικότερα, με την από 18-5-2018 επιστολή της εταιρείας μας προς το Δήμο Σαμοθράκης, διαμαρτυρηθήκαμε για πολλοστή φορά ότι η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά, καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 6 του Νόμου 4316/2014. Και τούτο διότι, ενώ η ως άνω διάταξη επέτρεπε τη μεταφορά απορριμματοφόρων μόνο σε κενά επιβατών – μη τακτικά δρομολόγια, ο Δήμος απαιτεί μέχρι σήμερα την τακτική μεταφορά ενός απορριμματοφόρου σε δρομολόγια με επιβάτες. Παράλληλα, η πρακτική αυτή προκαλεί ποικίλα προβλήματα αυτονόητων κινδύνων για τη δημόσια υγεία, καθώς και υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες. Για τους λόγους αυτούς και προς το σκοπό της αποφυγής κυρώσεων, γνωστοποιήσαμε ότι είμαστε αναγκασμένοι από την 1η Ιουνίου 2018, να διακόψουμε τη μεταφορά των απορριμματοφόρων, κατά τα τακτικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μας.

Η Δημοτική Αρχή επικαλέσθηκε ότι δυνάμει της (μόλις τον Απρίλιο του 2018) ως άνω τροποποιημένης διάταξης (υποπαρ. ζ’ της παρ. 6 του Νόμου 4316/2014), είναι επιτρεπτή η εν λόγω μεταφορά των απορριμματοφόρων εν μέσω επιβατών.

Αναφορικά με τον ως άνω ισχυρισμό και ειδικότερα το κατά πόσον η εν λόγω διάταξη εφαρμόζεται και στην περίπτωση του Δήμου Σαμοθράκης, διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις νομικού και πραγματικού χαρακτήρα, τις οποίες εκφράσαμε με την από 29-5-2018 επιστολή μας, κοινοποιηθείσα προς την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την Αρχή σας, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως, χωρίς ωστόσο να λάβουμε κάποια απάντηση.

Ενδεικτικά αναφερόμαστε στα εξής:

1) η νέα – τροποποιημένη διάταξη (υποπαρ. ζ’ της παρ. 6 του Νόμου 4316/2014) εξακολουθεί να απαγορεύει τη μεταφορά απορριμματοφόρων σε δρομολόγια επιβατών και επιτρέπει, μόνο κατ’ εξαίρεση, τη μεταφορά αστικών και μόνο απορριμμάτων και μόνο κατηγορίας 20  01, δηλαδή μόνο εκείνων που έχουν υποστεί προηγούμενη διαλογή!!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω διάταξη του αρ. 84 § 6 περ. ζ’ επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση «θαλάσσια μεταφορά σύμμεικτων ΑΣΑ (κωδικών ΕΚΑ 20 01)». Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Αποβλήτων υπ’ αυτόν τον κωδικό 20 01 νοούνται μόνο τα «χωριστά συλλεγέντα μέρη». Διευκρινίζεται ότι οι λοιπές υποκατηγορίες της ευρύτερης κατηγορίας του κωδικού «20» (δημοτικά απόβλητα) δεν προϋποθέτουν τη διαλογή τους ή τη διαδικασία ξεχωριστής συλλογή τους!  Δεδομένου ότι ο Δήμος Σαμοθράκης δεν τηρεί σύστημα διαλογής των απορριμμάτων ή διαδικασία ξεχωριστής (ανά υλικό) συλλογής τους είναι προφανές ότι η Σαμοθράκη δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής.

2) Επιπλέον, από την ως άνω διάταξη τίθεται ως προϋπόθεση ότι τα απόβλητα αυτά μεταφέρονται σε κατάλληλα οχήματα και με συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις, δηλαδή πρέπει:

Τα οχήματα να μην ξεπερνούν σε αριθμό τα δυο (2) ανά διαδρομή πλου, το σύνολο της μεταφορικής τους ικανότητας να μην ξεπερνά τα πενήντα (50) κυβικά μέτρα, να είναι στεγανά και το υλικό κατασκευής τους να είναι κατάλληλο για μεταφορά αποβλήτων, να φέρουν εξαεριστικά, στα άκρα των σωληνώσεων αυτών να διατίθενται φλογοπαγίδες και φίλτρα οσμών του εκλυόμενου βιοαερίου, να φέρουν ανοίγματα για επιθεώρηση και δειγματοληψία, αυτά να στεγανοποιούνται πλήρως για την αποφυγή έκλυσης αερίων ή έκχυσης στραγγισμάτων, να αναγράφεται επί αυτών σε εύκολα ορατό σημείο καθαρά η λέξη «ΑΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ» στις κάθετες και οριζόντιες επιφάνειές τους.

Αφενός η εταιρεία μας ουδόλως έχει υποχρέωση να τηρεί μηχανισμό ελέγχου των ανωτέρω προδιαγραφών, αφετέρου με μια μακροσκοπική θεώρηση των εν λόγω απορριμματοφόρων είναι προφανές ότι δεν πληρούνται οι ως άνω εξειδικευμένες τεχνικές προδιαγραφές. Περιττεύει, δε, να θέσουμε υπόψιν σας το τακτικότατο αποκρουστικό θέαμα σκωλήκων, οι οποίες εκχέονται από τα απορριμματοφόρα κατά τη διάρκεια του πλού…

3) επιπροσθέτως, όπως προβλέπει η διάταξη του αρ. 84 § 6, προϋπόθεση για το επιτρεπτό μιας τέτοιας μεταφοράς είναι αυτή να επιτρέπεται από τις διατάξεις του Διεθνούς και Ναυτιλιακού Κώδικα Επικινδύνων Ειδών Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMDG-IMO CODE), πράγμα, όμως, το οποίο ουδόλως επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και το αρμόδιο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως έχει αποφανθεί σχετικώς.

4) Συν τοις άλλοις, τα απόβλητα των σφαγείων που λειτουργούν στη Σαμοθράκη, καθώς και τα νοσοκομειακά απόβλητα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης και του Περιφερειακού Ιατρείου Καμαριώτισσας, κατά βάσιμες υποψίες μας αποκομίζονται μαζί με τα αστικά απόβλητα του Δήμου, χωρίς κανένα διαχωρισμό ή διάκριση πράξη αξιόποινη η οποία χρήζει της δικής σας διερεύνησης !

Μάλιστα, σε πρόσφατες επίσημες δηλώσεις του Δημάρχου Σαμοθράκης, ειπώθηκε ότι τα νοσοκομειακά απόβλητα συλλέγονται από ειδική εταιρεία, πράγμα, όμως, το οποίο χρήζει διερεύνησης από πλευράς σας.

5) Τέλος, σε πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του, ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας, αναγνώρισε σχετικά με το παρόν πρόβλημα, στο σταθμό ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τα περιγραφόμενα προβλήματα σε κλειστού τύπου πλοίο, καθώς και ότι η εν λόγω τροποποιητική διάταξη, αφορώσα το νησί της Αίγινας είναι προβληματική. Τέλος, έκρινε ως αποτελεσματικότερη τη λύση προμήθειας κοντέινερ με σκοπό την μία φορά ανά εβδομάδα μεταφορά των απορριμμάτων (μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις διαδικτυακά στον ιστότοπο

https://www.evros-news.gr/2018/05/31/%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%80-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-saos-ferries-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1/)

Παράλληλα, σε όψιμη ανυπόγραφη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δημοσιευθείσα στην

Ιστοσελίδα https://government.gov.gr/schedio-drasis-gia-ti-diachirisi-aporrimmaton-stin-anatoliki-makedonia-thraki-ke-idikotera-gia-ti-samothraki/

ουδόλως γίνεται λόγος για σχετική υποχρέωση της εταιρείας μας, αλλά περιλαμβάνεται μια αόριστη εκτίμηση ότι «σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα κώλυμα ή εκκρεμότητα, ούτε απαιτούνται ειδικά δρομολόγια, για την απρόσκοπτη θαλάσσια μεταφορά των σύμμεικτων και των ανακυκλώσιμων ΑΣΑ του δήμου Σαμοθράκης».

Ως εκ περισσού, χωρίς να έχει καμία προς τούτο υποχρέωση, προτείναμε στη Δημοτική Αρχή την προμήθεια, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, δέκα κοντέινερ μεταφοράς απορριμμάτων, ώστε αυτά να μεταφέρονται μαζικά, με ειδικό νυχτερινό δρομολόγιο των πλοίων, χωρίς επιβάτες. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε, άλλωστε, και ο Υπουργός Ναυτιλίας στις ανωτέρω δηλώσεις του.

Χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή, η εταιρεία μας επανήλθε με νέα πρόταση, ήτοι να επωμισθεί αυτή το οικονομικό κόστος και να καθιερώσει για ολόκληρη τη θερινή περίοδο ένα έκτακτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο του πλοίου, κενό επιβατών, για να μεταφέρονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σαμοθράκης, χωρίς να βλάπτεται η υγεία του κοινού.

Οι παραπάνω προτάσεις μας όχι απλά απερρίφθησαν συλλήβδην από το Δήμο Σαμοθράκης, αλλά περαιτέρω αποτέλεσαν αντικείμενο χλευασμού και αφορμή ειρωνείας από πλευράς του Δήμου εις βάρος μας!!! Με αυτόν τον τρόπο, η έμπρακτη καλή προαίρεση μας ακόμα και επί ζημία μας αγνοήθηκε παντελώς, εις βάρος των συμφερόντων του νησιού της Σαμοθράκης!.

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα, προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλης σπουδαιότητας ζήτημα αντιμετωπίζεται με τέτοια ελαφρότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κρισιμότατο ζήτημα της έλλειψης βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή του Λακκώματος της Σαμοθράκης. Όλως ενδεικτικώς θέτουμε υπόψιν σας ότι στην περιοχή του Λακκώματος, η δυσωδία είναι αφόρητη, ακόμα και για τους επιβάτες των αυτοκινήτων, τα οποία κινούνται επί του κεντρικού δρόμου που διασχίζει το Λάκκωμα και οδηγεί στις Δάφνες. Και τούτο λόγω του γνωστού σε όλους οικολογικού εγκλήματος, τα λύματα να καταλήγουν στα ρέματα και από εκεί στη θάλασσα πράγμα που χρήζει της δικής σας διερεύνησης !!!

Η εταιρεία μας έχει ευθύνη για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας εντός του πλοίου της, οι οποίοι παραβιάζονται κατάφωρα με μια τέτοια πρακτική, ενώ σε περίπτωση ελέγχου των όρων μεταφοράς από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες κινδυνεύει να υποστεί αυτή και όχι ο Δήμος Σαμοθράκης τις σχετικές κυρώσεις. Δηλώνουμε, δε, διατεθειμένοι να συμμορφωθούμε με σαφείς κανόνες δικαίου, χωρίς, όμως, να αφήσουμε να καταστεί το πλοίο μας, άλλη μια χωματερή αποβλήτων, άλλο ένα Λάκκωμα, που συμφέρει όποιους δεν θέλουν την πραγματική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων της Σαμοθράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλογιζόμενοι το βάρος της σχετικής ευθύνης, η οποία μετακυλίεται άδικα στην εταιρεία μας, αλλά και επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας,  αιτούμαστε:

1) όπως επιληφθείτε της προκείμενης υπόθεσης, διατάσσοντας τη διερεύνηση των προπεριγραφομένων αξιοποίνων πράξεων, καθώς και

2) όπως στο πλαίσιο της γνωμοδοτικής σας αρμοδιότητας, κατ’ αρ. 24 ν. 1756/1988, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων, γνωμοδοτήσετε αυτεπαγγέλτως και χωρίς την προηγούμενη υποβολή ερωτήματος, σχετικά με το αν βάσει της προπεριγραφείσας διατάξεως νόμου:

  • πληρούνται οι τιθέμενες νομικές προϋποθέσεις, όπως προπαρατίθενται (κωδικοί αποβλήτων 20 01, επιτρεπτό βάσει του Διεθνούς και Ναυτιλιακού Κώδικα Επικινδύνων Ειδών Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού)
  • πληρούνται οι τιθέμενες τεχνικές προδιαγραφές

ώστε η εταιρεία μας να υποχρεούται να μεταφέρει τα απορριμματοφόρα του Δήμου Σαμοθράκης, σε δρομολόγια εν μέσω επιβατών.

Αλεξανδρούπολη, 6-6-2018

Με τιμή

Φώτης Μανούσης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*