Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σε ιδιώτες με απ’ ευθείας ανάθεση δίνει πλέον τη συντήρηση του πρασίνου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Σε ιδιώτες με απ’ ευθείας ανάθεση δίνει πλέον τη συντήρηση του πρασίνου

Στα χέρια των ιδιωτών, παρά τις συνεχείς και κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, εκχωρεί πλέον ο δήμος Αλεξανδρούπολης ζωτικές λειτουργίες του, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη απόφαση, χθες Πέμπτη 7 Ιουνίου, να αναθέσει αντί περίπου  25.000 ευρώ την εργασία “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για το έτος 2018”, σε εταιρεία που έχει μάλιστα ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα. 
Συγκεκριμένα, με βάση όσα δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποφασίστηκε ότι: “Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω εργασίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για το έτος 2018 , προϋπολογισμού 19.331,44 €» ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Β ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΕΧΝ/ΓΟΣ – ΓΕΟΠΟΝΟΣ ΕΔΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΡΑΟΛΗ $ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 76-78 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 68100 Α.Φ.Μ 037824082 ΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Δ. Οι εργασίες από το συγκεκριμένο πάροχο θα εκτελούνται εφάπαξ και εφόσον προκύπτει αναγκαιότητα παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Ε. Η διάθεση πίστωσης ποσού 24.783,90€, σε βάρος του Κ.Α.35.6279.003 με τίτλο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για το έτος 2018, , έγινε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν απ’ την πλευρά του δήμου, η επιλογή του κ.Στεργίου μπορεί να έγινε χωρίς διαγωνισμό, αλλά ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος και παρουσιάστηκαν τρεις εταιρείες οι οποίες υπέβαλλαν προτάσεις. Η μία ακυρώθηκε και απ’ τις άλλες δύο η καλύτερη οικονομική προσφορά είναι του Ευάγγελου Στεργίου, ο οποίος-κατα σύμπτωση-είναι είναι αδερφός του γαμπρού του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Κουκουράβα. Κουνιάδος της αδερφής του δηλαδή.

Κι αν αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα ηθικής τάξης, αν και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δεν δείχνει να δίνει και ιδιαίτερη σημασία σε παρόμοια θέματα και μάλιστα αναθέτει συνέχεια απ’ ευθείας και με προκλητικό τρόπο δουλειές στην κόρη της δημοτικής του συμβούλου Ελένης Ιντζεπελίδου, τίθεται τεράστιο ερώτημα για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, όπως είναι η συντήρηση του πρασίνου.

Υ.Γ: Το ανώτερο καθαρό ποσό που μπορεί να γίνει μια απ’ ευθείας ανάθεση, είναι σύμφωνα με το νόμο 20.000 ευρώ και το συγκεκριμένο σύστημα το έχουν επιλέξει όλοι οι δήμαρχοι του νομού Έβρου αλλά και της Ελλάδας. Φυσικά με τον ΦΠΑ ξεπερνάει το ποσό αυτό, αλλά επίσης δεν μπορεί συνολικά με ΦΠΑ να είναι πάνω από 24.800. Στην προκειμένη περίπτωση, το συνολικό ποσό είναι 24.783,44 ευρώ, δηλαδή “αγγίζει” οριακά το επιτρεπόμενο. Το επισημαίνουμε για να μην πιστεύουν ο κ.Λαμπάκης και κάποιοι συνεργάτες του ότι απευθύνονται σε χαχόλους.