Άρχισε να στέλνει πάλι κύματα λαθρομεταναστών ο Ερντογάν, μετά το “πάγωμα” της επανεισδοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε να στέλνει πάλι κύματα λαθρομεταναστών ο Ερντογάν, μετά το “πάγωμα” της επανεισδοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε να στέλνει και πάλι κύματα προσφύγων και λαθρομεταναστών μέσω του ποταμού Έβρου ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφαση της Τουρκίας να «παγώσει» τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα. Οι εικόνες από την περιοχή του Διδυμοτείχου, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν και πάλι οι ροές, όπως έγινε Μάρτιο και Απρίλιο.

Ως γνωστόν, προχθές ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο της απελευθέρωσης των 8 αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ότι η χώρα του “παγώνει” την συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αν και αυτή ισχύει για τα νησιά και όχι για το νομό Έβρου, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να διευκολύνονται όσοι θέλουν να περάσουν στην περιοχή μας.

Το βίντεο δείχνει τα όσα αντίκρυσαν χθες, λίγο έξω από το Διδυμότειχο, οι ιδιοκτήτες αποθήκης όταν πήγαν για κάποια δουλειά. Βρήκαν εκεί δεκάδες σωσίβια παρατημένα, αλλά και ρούχα βρεγμένα και σκισμένα. Κάτι που ξεκάθαρα δείχνει ότι τα εγκατέλειψαν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι με την βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου στην ελληνική και προσωρινά βρήκαν  καταφύγιο στην αποθήκη.

Μέχρι την στιγμή φυσικά, που άγνωστο με ποιόν τρόπο, να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη ή άλλες περιοχές της χώρας, όπως πλέον έχουν το δικαίωμα, μετά και την σχετική δικαστική απόφαση.