ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΟΠ στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης. Δεκτή η Προδικαστική προσφυγή της Ηλέκτωρ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΟΠ στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης. Δεκτή η Προδικαστική προσφυγή της Ηλέκτωρ

ΣΤΟΠ στην πρόοδο της διαδικασίας κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων (ΜΕΑ) της Αλεξανδρούπολης αξίας 28,2 εκατ. υρώ (χωρίς ΦΠΑ), έβαλε με απόφαση της η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), αφού έκανε δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Ηλέκτωρ, ζητώντας να “παγώσει” η διαδικασία του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το 2ο Κλιμάκιο της ΑΕΠΠ με πρόεδρο το Νικόλαο Σαββίδη, αποφάσισε στις 11 Μαίου 2018,, ότι αναστέλλει την πρόοδο του διαγωνισμού και δη την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών συμμετοχής του διαγωνισμού: “Δέχεται το αίτημα περί αναστολής-προσωρινών μέτρων που σωρεύεται στην υπό κρίση Προδικαστική Προσφυγή.
Αναστέλλει την πρόοδο του διαγωνισμού και δη την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών συμμετοχής του διαγωνισμού με α.α. ΕΣΗΔΗΣ 72372,1 για την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 28.214.384,16 € (χωρίς ΦΠΑ και προαίρεση) και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής με χρήση Αριθμός Απόφασης A215 / 2018 προσέγγισης κόστους – αποτελεσματικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 86 του N. 4412/16, της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), μέχρις εκδόσεως Απόφασης από την Α.Ε.Π.Π. επί της υπό εξέταση Προσφυγής, μέσα στην αποκλειστική προθεσμία του αρ. 367 παρ. 1 Ν. 4412/2016″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Προσφυγή για το έργο κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της Αλεξανδρούπολης απ’ την «Ηλέκτωρ»

Αν και η Προδικαστική προσφυγή της εταιρείας “Ηλέκτωρ” στρέφεται κατά της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) που διεξάγει τον διαγωνισμό, αυτός που πλήττεται είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης, αφού ένα έργο 28,2 εκατ. ευρώ μπλοκάρει προσωρινά και είναι άγνωστο πόσο θα καθυστερήσει.

Όπως είχε γράψει το Evros-news.gr, την Προδικαστική προσφυγή εναντίον της διακήρυξης της σύμβασης που αφορά την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αστικών αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 28,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ και χωρίς προαίρεση) κατέθεσε η εταιρεία Ηλέκτωρ του ομίλου Μπόμπολα. Το έργο, που δημοπρατήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών να είναι η 8η Μαΐου 2018, περιλαμβάνει:

– την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ), που ανέρχεται σε περίπου 18 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)

– την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας (ΜΠΕ) από το παραγόμενο βιοαέριο από την ΜΕΑ, ύψους 874,6 χιλιάδων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)

– τη λειτουργία του έργου για 5 έτη με προϋπολογισμό αμοιβής του αναδόχου για την λειτουργία του έργου, ο οποίος προεκτιμάται σε ποσό της τάξης των 1,8 εκατ. ευρώ ανά έτος ή 8,9 εκατ. ευρώ για την πενταετία (χωρίς ΦΠΑ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠΠ

AΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης