“Καμιά παραλία της Αλεξανδρούπολης δεν άφησαν ελεύθερη για τους δημότες”

“Καμιά παραλία της Αλεξανδρούπολης δεν άφησαν ελεύθερη για τους δημότες”

Σε καταγγελία ότι δεν άφησαν καμιά παραλία ελεύθερη για τους δημότες της Αλεξανδρούπολης η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ με τη συνενοχή της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, προχώρησε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” του Σάββα Δευτεραίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Καλά τα κατάφεραν» στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ ΑΕ με τη συνένοχη στάση της  Δημοτικής Αρχής !! Χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις καλές παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και έρχεται η τουριστική ανάπτυξη επιτέλους !!

Μάλιστα πριν λίγες μέρες η παραλία του ΕΓΝΑΤΊΑ μισθώθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο που άπλωσε επιπλέον 150 ξαπλώστρες αφήνοντας στους δημότες λίγα μέτρα ελεύθερα. Η παραλία αυτή  αποτελεί για εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη με εύκολη πρόσβαση και χωρίς αντίτιμο.

Ήδη η άλλη παραλία κάτω από το Φάρο έχει δοθεί από τον ΟΛΑ ΑΕ σε ιδιώτη. Αλλά και πάνω στον παραλιακό δρόμο ο ΟΛΑ από πέρσι μίσθωσε σε καφετέρια χώρο που φτάνει ως το παραλιακό πάρκο, αφαιρώντας παγκάκια ή απλώνοντας τραπέζια μέσα στα παρτέρια. Το παράδειγμα αυτό ακολουθεί φέτος με όλες τις καφετέριες ως το Φάρο κλείνοντας το πεζοδρόμιο.

Αποδεικνύεται  και από αυτό  το ζήτημα  πως με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων   νομοθετήθηκε  η  λειτουργία  μιας σειράς φορέων  στη βάση της  ανταποδοτικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Όσο κι αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και για «έξοδο» στις αγορές  ο λαός πρέπει να ξέρει ότι αυτό  είναι μια απάτη, αφού δεν του εξασφαλίζει ούτε την «έξοδο» στη θάλασσα για μπάνιο παρά μόνο πρόσθετα φορολογικά βάρη και περικοπές που ψηφίζονται σε λίγες μέρες. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού στόχος είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλ. φοροελαφρύνσεις, προνόμια , παράδοση δημόσιας περιουσίας (παραλίες ,δάση κλπ)  στο κεφάλαιο και συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και φτώχειας για το λαό. Οι φορείς της τοπικής διοίκησης σε κεντρικό επίπεδο και η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης υλοποιούν αυτή την πολιτική και οι επιμέρους αντιπαραθέσεις δεν αναιρούν τη στρατηγική σύμπλευση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση  σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!

  • Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό  έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο τα εκατομμύρια των τουριστών που μας διαφημίζουν ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα.
  • Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες .
  • Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους Δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή,  όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας.

Γιατί αλήθεια η Δημοτική Αρχή δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα των δημοτών στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες ; Ακόμα και για ένα μπάνιο πρέπει να πληρώνει ο λαός ; Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική αρχή γι αυτό το ζήτημα;

(Αίτημα για να συζητηθεί στο ΔΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 11/6, ώρα 7μμ.)

Ένα σχόλιο

  1. Το ότι δε βλέπουμε παραλια από τον δρόμο, δε φταίνε τα μαγαζιά που καταλαμβάνουν το 1 τοις εκατο και πολύ λεω της παραλίας. Απο την Αλεξανδρούπολη έως τη Μάκρη την παραλία την έχουν τα κτήματα που κανενας δε διαμαρτυρηθηκε πριν δεκαετιες πως θα κόψουν την πρόσβαση στη θάλασσα. Όλοι το ξέρουν ότι αυτός είναι ο λογος που δεν έχουμε παραλία, οχι οι ιδιώτες με τις ξαπλώστρες. Άντε να διώξουμε όλα τα μαγαζια, άντε να διώξουμε τις ταβέρνες από την Απολλωνιαδα γιατί ενοχλουν, να δούμε τι θα μεινει στο τελος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*