Αστυνομικοί παρόντες στο Athens Pride 2018 με ειδικό περίπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικοί παρόντες στο Athens Pride 2018 με ειδικό περίπτερο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αξιωματικοί και απλοί αστυφύλακες της ΕΛΑΣ, έδωσαν το παρόν στο 14ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθηνών – Athens Pride 2018 με τo σωματείο “Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου”. Είχαν μάλιστα ειδικό περίπτερο, ενώ μίλησαν στους συμμετέχοντες ζητώντας… συγνώμη για την ομοφοβία, τρανσφοβία και τον ρατσισμό συναδέρφων τους.

Το περίπετρο τους επισκέφθηκαν ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ναι συμμετείχε επίσημα και αυτή στο συγκεκριμένο… πανηγυράκι) Λευτέρης Αυγενάκης, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων και πολλοί συμμετέχοντες.

https://www.facebook.com/PoliceActionForHumanRights/videos/763648310689353/?t=28

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί: “Το Σωματείο μας πήρε επίσημα μέρος στο 14ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθηνών – Athens Pride 2018. Ως Έλληνες Αστυνομικοί είχαμε την ευκαιρία και μέσα από το περίπτερο του Σωματείου μας να έρθουμε σε επαφή με μέλη της ΛΟΑΔ+ κοινότητας και όλες τις ΛΟΑΔ+ οργανώσεις και έτσι να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τα οποία οφείλουμε και μπορούμε να συνδράμουμε από τη θέση μας, καθώς τα ΛΟΑΔ+ Δικαιώματα είναι αναπόσπαστο μέρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Αστυνομία οφείλει να τα προασπίζει απέναντι στο Ρατσισμό και τις Διακρίσεις, την Ομοφοβία και την Τρανσφοβία.

Η υποδοχή και η ανταπόκριση της συμμετοχής μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εκατοντάδες φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό του Σωματείου μας μοιράστηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου μας στη Πλατεία Συντάγματος από την έναρξη των εκδηλώσεων στις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι τη λήξη στις 00.00 το βράδυ.

Επίσης, είχαμε τη τιμή να μας επισκεφθούν εκπρόσωποι της Πολιτείας και θεσμικοί παράγοντες και να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και το Αστυνομικό Προσωπικό, καθότι είναι πολιτειακός θεσμός για την καταπολέμηση της Ρατσιστικής Βίας και διαφύλαξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εν γένει της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Έτσι, μας επισκέφθηκαν μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μέλη και εκπρόσωποι κομμάτων, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Περιφερειάρχης με μέλη της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος μαζί με μέλη του Δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι Πρεσβειών και διπλωματικών αρχών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τέλος, σημαντικό για το Σωματείο μας ήταν η επίσκεψη και επαφή με εκατοντάδες ΛΟΑΔ+ άτομα και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και όλων των Σωμάτων Ασφάλειας, καθώς και όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι μας εξέφρασαν την στήριξή τους στις δράσεις του Σωματείου μας και τη δύναμη που παίρνουν από αυτή, στιγμές ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης, αλλά που δείχνουν την αξία της δράσης μας και μας δίνουν την ικανοποίηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε ακάθεκτοι στο μέλλον”.