Σαμοθράκη: Κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο, μόνο 4 ημέρες το Κάστρο και ραντεβού για Ιερά Μονή Χριστού

Σαμοθράκη: Κλειστό το Αρχαιολογικό Μουσείο, μόνο 4 ημέρες το Κάστρο και ραντεβού για Ιερά Μονή Χριστού

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με φοβερή φυσική ομορφιά, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά διαθέτει και σημαντικά αρχαιολογικά και όχι μόνο μνημεία και χώρους που μπορεί να επισκεφθεί ένας τουρίστας. Μόνο που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος τους να παραμένει αναξιοποίητο.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου για τα ωράρια λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων αρμοδιότητάς της για το διάστημα από 1 Ιουνίου – 6 Αυγούστου 2018, έφερε στην επιφάνεια  προβλήματα για τα οποία μπορεί να μην ευθύνεται αποκλειστικά ο δήμος Σαμοθράκης, αλλά τέσσερια χρόνια τώρα ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του, μόνο διαπιστώσεις κάνουν και δεν δίνουν λύσεις.

Συγκεκριμένα, στη Σαμοθράκη μόνο ο Αρχαιολογικός Χώρος, το Ιερό των Μεγάλων Θεών, λειτουργεί κανονικά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο παραμένει κλειστό, στο Κάστρο της Χώρας θα πρέπει να το επισκεφθεί κανείς μόνο 4 ημέρες, από Πέμπτη ως Κυριακή και την Ιερά Μονή Χριστού κατόπιν… ραντεβού που θα κλείσει. Έτσι θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και θα έχει μεγαλύτερα έσοδα η Σαμοθράκη;

Τί μπορεί βέβαια να περιμένει από τον κ.Βίτσα κανείς, όταν δείχνει με συγκεκριμένες πράξεις ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αναθέσει στην ΚΟΙΝ.ΣΕΠ “Βαράδες” την εκμετάλλευση του κάμπινγκ, αν και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η απόφαση του ίδιου και του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Όταν ο ίδιος ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ καν στην σύσκεψη με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για τουριστικά θέματα στην Αλεξανδρούπολη (ο μόνος αυτοδιοικητικός που απουσίαζε), αλλά και δεν διέθεσε λίγα λεπτά να επισκεφθεί και να μιλήσει με κορυφαίους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο νησί με ενέργειες του ΕΟΤ Ρουμανίας και των επιχειρηματιών της Σαμοθράκης.

Περιμένει λοιπόν οποιοσδήποτε  από αυτόν τον αποδεδειγμένα ανίκανο και ιδεοληπτικό άνθρωπο, που βλέπει παντού “εχθρούς” και αντί να συνθέτει απόψεις για το καλό του νησιού συνέχεια δημιουργεί “μέτωπα”, να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που προαναφέραμε;

Ιδού η ανακοίνωση που αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους της Σαμοθράλης και τί ισχύει:

Αρχαιολογικός Χώρος Σαμοθράκης (Ιερό των Μεγάλων Θεών): Καθημερινά 08:00 – 15:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης: Κλειστό.

Κάστρο Χώρας Σαμοθράκης: Πέμπτη – Κυριακή 08:00 – 15:00.

Ιερά Μονή Χριστού Σαμοθράκης: Κατόπιν συνεννόησης 08:00 – 15:00.