ΝΟΔΕ Έβρου: “Πανηγύριζαν για απαλλαγή απ’ τα διόδια που τώρα καταργούν και διπλασιάζουν τις τιμές τους”

ΝΟΔΕ Έβρου: “Πανηγύριζαν για απαλλαγή απ’ τα διόδια που τώρα καταργούν και διπλασιάζουν τις τιμές τους”

Θέση για την κατάργηση της απαλλαγής των μόνιμων κατοίκων του Έβρου από την καταβολή διοδίων, αλλά και σχεδόν του διπλασιασμού της τιμής τους, με την ΚΥΑ που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνει με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Έβρου. Υπενθυμίζοντας τους παλαιότερους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για όλα αυτά. 

Επίσης υπενθυμίζει ότι με κοινή τους ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ των τριών νομών της Θράκης τα επεσήμαναν όλα αυτά, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Άκης Παρασκευόπουλος.

“Στις 20/12/2017 με κοινό δελτίο τύπου οι ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου –Ροδόπης – Ξάνθης είχαν ενημερώσει τους Θρακιώτες για την αλήθεια, κι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ. Σπίρτζης, πανηγύριζαν για τις απαλλαγές διοδίων που είχαν εξασφαλίσει στους κατοίκους των όμορων νομών .

Χαρακτηριστικά είχαμε τονίσει ότι : «Η εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθεί η αξιοποίηση & η συντήρηση της Εγνατίας θα αγνοήσει τις «απαλλαγές» αυτές.»

Λίγους μήνες μετά κι ενώ ο αρμόδιος Υπουργός στις 3/6/2018 συνέχιζε να πανηγυρίζει για τις απαλλαγές που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνησή του, την ίδια ώρα υπέγραφε την προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Κ.Υ.Α. με την οποία όχι μόνο καταργεί κάθε απαλλαγή (πλην ανέργων και ΑΜΕΑ) αλλά σχεδόν διπλασιάζει το κόστος αυτών.

Όσο αφορά για τη δέσμευση της κυβέρνησης για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων κι ενώ ήδη διεξάγεται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων , ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει ότι υπάρχει δυσκολία με τους δυο διαγωνισμούς (του ΤΑΙΠΕΔ για επέκταση της σύμβασης και του υπουργείου για αναλογικά διόδια), γεγονός που προκαλεί δυσκολία στον διαγωνισμό του Ταμείου και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί η αναλογικότητα στα διόδια με την τεχνική που θα επιλέξει ο επενδυτής.

Απειρία, ιδεοληψία, άγνοια ή μεθόδευση σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αυτή επιβεβαιώνει την ανικανότητα να οδηγήσει την χώρα σε αναπτυξιακά μονοπάτια”.

Επίσης παραθέτει δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλή για τις αυξήσεις στα διόδια

ӵ?破쥡? ͝Რħ쯪?Რ?䱼 ʵ?紳ﴜꧬ ?ꥭܠ㱡 ʼ쬡ĥᠶ ̡?17.
(EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια.
Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% εώς και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ.
Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές  στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.
Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή  του έργου από την αρχή.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*