Διδυμότειχο: Παρουσίαση του βιβλίου “Αμαλία” του Σπύρου Πετρουλάκη

Διδυμότειχο: Παρουσίαση του βιβλίου “Αμαλία” του Σπύρου Πετρουλάκη

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Πάπυρος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος “Αμαλία” του Σπύρου Πετρουλάκη που θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο. 

Η πρόσκληση αναφέρει: “Σας περιμένουμε το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 19:30, στον τεχνοχώρο πολιτισμού και διασκέδασης Άβατον (Νίκης 2, Διδυμότειχο, τηλ.: 25530 23545).Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Βάγια Καραφεΐζη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι απόφοιτες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Βάγια Ζυγογιάννη, τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Χρύσα Ζαφειροπούλου, τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η Ελισάβετ Τράκα, η Βάγια Ζυγογιάννη και ο Ζήσης Νικολακάκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί στα μέσα Απριλίου το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με τον τίτλο Αμαλία. Μετά την Εξομολόγηση, την Παναγιά της Φωτιάς και το Τελευταίο Δαχτυλίδι, ο συγγραφέας που έχει μαγέψει χιλιάδες αναγνώστες επιστρέφει με ένα βιβλίο με χαρακτήρες άριστα ψυχογραφημένους, γραφή κινηματογραφική και ένα φινάλε που θα μείνει για καιρό στη μνήμη.

ΣHΜΕΡΑ: Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη. Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου. Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά. Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα. Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει. Τώρα τρέχει. Για να σωθεί…

«Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους. Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό;

Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης. Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το παράθυρο της Νεφέλης (2014), Η εξομολόγηση (2015), Η Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας(2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016).

Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.