Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης επανέλαβε σήμερα ότι δεν ξέρουν στην Κυβέρνηση πότε θα αποφυλακιστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ο κ. Κουβέλης ομολόγησε ότι «δεν ξέρουμε πότε» θα αποφυλακιστούν προσθέτοντας ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι». Χαρακτήρισε, δε, «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων. επισημαίνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».

Επίσης, την εκτίμηση ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα τελειώσουν με τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μπορεί να έχουμε κυμαινόμενη ένταση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επιμένοντας ότι «οι μεγάλες ταχύτητες των μαχητικών αεροσκαφών αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος». «Ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
Όπως είπε «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες τις παραβάσεις και παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας»

Πηγή: protothema.gr