Τελωνείο Κήπων: Συνέλαβαν νταλικιέρη, αφού το X-RAY εντόπισε ότι κουβαλούσε και λαθρομετανάστες

Τελωνείο Κήπων: Συνέλαβαν νταλικιέρη, αφού το X-RAY εντόπισε ότι κουβαλούσε και λαθρομετανάστες

Άλλη μια σύλληψη για διακίνηση λαθρομεταναστών είχαμε στον Έβρο, αυτή την φορά στο Τελωνελίο των Κήπων και χάρη στο μηχάνημα X-Ray που εγκαταστάθηκε πριν από καιρό και διευκολύνει σημαντικά στον εντοπισμό παράνομων φορτίων αλλά και μη νόμιων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται ότι: “Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 56χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων και τη χρήση μηχανήματος Χ-Ray, διαπίστωσαν ότι ο 56χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και το ρυμουλκούμενο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.