Ηρώδειο: Συγκίνηση με τη φωνή της 93χρονης Ζαλουφιώτισσας και τη γκάιντα του νεαρού Γ.Συμεωνίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηρώδειο: Συγκίνηση με τη φωνή της 93χρονης Ζαλουφιώτισσας και τη γκάιντα του νεαρού Γ.Συμεωνίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Βραδιά συγκίνησης και ιδιαίτερης τιμής για τον Έβρο, τη Θράκη, αλλά και το Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας στο Ηρώδειο, όπου σκόρπισαν συγκίνηση η φωνή της 93χρονης Ζαουφιώτισσας Ευλαμπίας Μοσχολίδου, η γκάιντα του νεαρού Γιώργου Συμεωνίδη και τα αρβανίτικα τραγούδια των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Χειμωνίου “Τα Ζαλουφιώτικα.

.. Η είσοδος μας στο Ηρώδειο.. Μεγάλη εμπειρία & μεγάλη μας τιμή..Η γιαγια Ευλαμπία Μοσχολίδου ακουγεται στην εναρξη μας.. Γιατι στο παρελθόν μας πατάμε και έχουμε παρόν και μέλλον..Ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί.. ?????

Gepostet von Πολ.Σύλλογος ΤαΖαλουφιώτικα am Dienstag, 12. Juni 2018

Όλα αυτά στην παράσταση “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΊΑΣ” του Νίκου Κηπουργού, όπου συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέου Χειμωνίου “Τα Ζαλουφιώτικα”, με τους μουσικούς Γιώργο Συμεωνμίδη στη γκάιντα, Κώστα Λιγούδη στο κλαρίνο και Κώστα Καραγιάννη στα κρουστά. 

Η είσοδος στο Ηρώδειο, η φωνή της γιαγιάς Ευλαμπίας Μοσχολίδου που ακούστηκε στην έναρξη να διηγείται την διαδρομή από το Παλαιό στο Νέο Χειμώνιο, ο ήχος της θρακιώτικης γκάιντας του ταλαντούχου Γιώργου Συμεωνίδη απ’ το Λαγό Διδυμοτείχου, αλλά και του κλαρίνου του Κώστα Λιγούδη απ’ τους Ασβεστάδες και των κρουστών του συγχωριανού του Κώστα Καραγιάννη, “‘έκλεψαν την παράσταση” και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Φυσικά μεταξύ των θεατών βρέθηκαν πολλοί Εβρίτες και Θρακιώτες, που δικαιολογημένα ένοιωσαν περήφανοι, γιατί… στο παρελθόν μας πατάμε για να έχουμε παρόν και μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μια μαγευτική βραδιά στο επιβλητικό Ηρώδειο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*