Καταπέλτης κατά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστας Μαυρίδης

Καταπέλτης κατά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστας Μαυρίδης

Καταπέλτης κατά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ήταν χθες ο πρώην στενός συνεργάτης του και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαυρίδης. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι του φέρθηκε άνανδρα, ότι θεωρεί τον εαυτό του… ημίθεο και δεν αναλαμβάνει ποτέ καμιά ευθύνη, πως δεν είναι πλέον αποδεκτός από την κοινωνία και δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον δημοσιογράφο Δ.Κολιό, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν γίνεται σε έναν άνθρωπο να του λέει η μισή πόλη, όλη η πόλη, αφήστε την Κύπρου ήσυχη, αφήστε την παραλιακή ήσυχη και αυτός να επιμένει να τις πεζοδρομήσει. Όχι θα κάνω αυτό που θέλω εγώ επιμένει κόντρα σε όλους. Πρέπει όμως να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις.

Ο δήμαρχος δεν έχει καλή ακοή. Δεν ακούει φαίνεται ή ακούει μόνο τους δικούς του. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που στήριξα τον κ.Λαμπάκη. Πίστευα ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος, αλλά έκανα λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο λάθος και ζητάω συγνώμμη αναγνωρίζοντας ότι έσφαλα”.

Ο κ.Μαυρίδης, με τον χαρακτηριστικό τρόπο που παίρνει θέση, συνέχισε όμως καταπέλτης κατά του κ.Λαμπάκη. “Δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη των λαθών του. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Ιδιαίτερα στην δική μου περίπτωση φέρθηκε και άνανδρα. Να αναλάβει και αυτός την ευθύνη όταν ήμουν Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ. Εγώ ανέλαβα την ευθύνη κα για τα λάθη των άλλων ανθρώπων.

Άνανδρη είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισιομός. Αυτός έφταιγε για όλα. Όσες φορές του επισημάνθηκε ότι ήταν λάθος κάποια πράγματα από τους Φωτιάδη, Μιχαηλίδη και την αντιπολίτευση και του έλεγα μήπως κάνουμε λάθος στην περίπτωση της ΤΙΕΔΑ, απαντούσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτός που ήταν νομικός υπέθεσα ότι θα ήξερε καλύτερα τους νόμους, όταν υπήρξε πρόβλημα με τα χρήματα που εισέπρατταν τα μέλη στη διοίκηση της ΤΙΕΔΑ, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήξερε τίποτα”.

“Έχει εξαγγείλει μέχρι τώρα πάνω από 10.000

θέσεις εργασίας, χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε μία″

Στη συνέχεια ο Κώστας Μαυρίδης μίλησε για τις πρόσφατες εξαγγελίες Λαμπάκη περί δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας. “Βγήκε ο άνθρωπος να μιλήσει για διαμετακομιστικό κέντρο και 2.000 θέσεις εργασίας. Το αντικείμενο δεν το ξέρει ο άνθρωπος. Δεν το ξέρει. Είναι δυνατόν να τάζουν θέσεις εργασίας στον κόσμο; Στο σοβαρό κόσμο έχει εκτεθεί. Αυτά τα είχε πει και πριν τρία χρόνια. Μην δίνεις ελπίδες όμως σε ανέργους. Μέχρι τώρα έχει εξαγγείλει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας. Ας μας πει δημόσια αν έκανε δέκα θέσεις εργασίας. Ούτε μία δεν δημιούργησε. Επειδή έχει ανάγκη ο άνεργος να ζήσει την οικογένεια του, βγαίνει και τάζει θέσεις και δημιουργεί ελπίδες; Είναι απαράδεκτο”.

Στη συνέχεια τόνισε πως δεν βλέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο νυν δήμαρχος. “Αν κατέβει ο κ.Λαμπάκης για δήμαρχος, αν και εγώ πιστεύω ότι δεν θα κατέβει όταν καταλάβει την απήχηση που έχει στον κόσμο και δεν θα κατέβει πάλι.  Η παράταξη του βρίσκεται σε μια κατιούσα. Δεν είναι η αποδοχή του εκεί που νομίζει. Δεν είναι αποδεκτός στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Εγώ καθημερινά έχω επαφές με τον κόσμο και βλέπω ότι δεν είναι πλέον αποδεκτός”.

Όταν ο κ.Μαυρίδης ρωτήθηκε αν υπάρχει άλλη λύση, τόνισε: “Θα υπάρξει αντίπαλο δέος. Είμαστε μια πόλη 70.00 κατοίκων. Υπάρχουν άνθρωποι, δεν τελείωσε η πόλη από μυαλά. Κάποιων τα ονόματα ακούστηκαν, κάποιων όχι. Σιγά μην υπάρχει μόνο ο Λαμπάκης και κανένας άλλος”.