Καΐσας: “Είναι μια πολύ καλή συμφωνία αυτή που κάναμε για την Βόρεια Μακεδονία”

Καΐσας: “Είναι μια πολύ καλή συμφωνία αυτή που κάναμε για την Βόρεια Μακεδονία”

Μόνο που δεν πανηγύριζε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, στην σημερινή πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό για την συμφωνία-ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με τα Σκόπια, που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός του Αλέξης Τσίπρας. 

Όχι πως είχαμε φυσικά καμιά αμφιβολία ότι και αυτός, αλλά και οι συνάδερφοι του Νατάσα Γκαρά κα Δημήτρης Ρίζος θα το ψηφίσουν και αυτό, όπως ψηφίζουν τρία χρόνια τώρα τα πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού. Βρήκε λοιπόν πολύ καλή την συμφωνία ο κ.Καίσας. “Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, μια ιστορική ευκαιρία που μας δόθηκε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Τα Βαλκάνια πλέον θα είναι Βαλκάνια ειρήνης και συνεργασίας. Να μην υπάρχουν τέτοιες διεκδικήσεις και τέτοιες εστίες που θα ανάβουν κάθε φορά την περιοχή.

Το δείχνει και ότι ο κόσμος όλος το δέχθηκε με πολύ μεγάλη ανακούφιση. Όλος ο διεθνής Τύπος, όλοι μιλάνε για μια συμφωνία που επιτέλους έγινε. Ήταν ένας στόχος της χώρας μας από το 2008 η ονομασία, το Σύνταγμα και οι αλλοιτρωτικές τάσεις να εξαληφθούν.  Πρέπει έτσι να το δούμε και να μην το δούμε μικρόψυχα και μικροκομματικά και με συμφέροντα εθνικιστικά”.

Όταν βέβαια του επισημάνθηκε από τον Δημήτρη Κολιό ότι δίνονται η γλώσσα και η υπηκοότητα, άρχισε να τα… μασάει. “Το θέμα με την γλώσσα είναι ξεκάθαρο. Είχε δοθεί στον ΟΗΕ εδώ και χρόνια. Η ταυτότητα, η υπηκοότητα και η ιθαγένεια καθορίζεται ότι θα είναι της βόρειας Μακεδονίας. Της συγκεκριμένης περιοχής. Είναι μια πολύ καλή συμφωνία για μένα”.