Απάντηση Γκουγκουσκίδου στις ανακρίβειες του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΟ. “Ο δήμος σας χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ”

Απάντηση Γκουγκουσκίδου στις ανακρίβειες του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΟ. “Ο δήμος σας χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ”

Απάντηση με έμμεσο τρόπο στους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντή Αρχοντίδη, για τις 150.000 ευρώ που θα δοθούν ως αμοιβές στους καλλιτέχνες των φετινών εκδηλώσεων “ΑΡΔΑΣ 2018”, έδωσε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκυγκουσκίδου, κοινοποιώντας το σχετικό ρεπορτάζ του Evros-news.gr. 

Συγκεκριμένα, επειδή ο κ.Αρχοντίδης ισχυρίστηκε ότι: “Τα έξοδα της Συνάντησης Νέων του Άρδα ΔΕΝ επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά της ΔΗΚΕΠΑΟ“. Κάτι που φυσικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ, αφού η ΔΗΚΕΠΑΟ επειδή ξοδεύει ποσά όπως τα τεράστια για τις αμοιβές σε Πάολα, Ρουβά και τους άλλους που θα βρεθούν στις φετινές εκδηλώσεις του ΑΡΔΑ 2018, παρουσιάζει σοβαρά ελλείματα και χρηματοδοτείται από τον δήμο Ορεστιάδας. Για το 2018 για παράδειγμα, χρηματοδοτεί την ΔΗΚΕΠΑΟ με 500.000 ευρώ, δηλαδή μισό εκατομμύριο.  

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του συνδυασμού “Ορεστιάδα Τόπος ναΖΩ”, έγραψε χαρακτηριστικά: “150.000 ευρώ θα πληρώσουμε φέτος για να δούμε στον Άρδα την Πάολα, τον Ρουβά και λοιπούς ανάλογους, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τραγουδιστές. Τα χρήματα αυτά, που θα δαπανηθούν για να κάνουμε τις εκδηλώσεις του Άρδα ένα τεράστιο μπουζουξίδικο, δεν τα επιβαρύνεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) αλλά ο Δήμος Ορεστιάδας και επομένως οι δημότες, διότι ο Δήμος Ορεστιάδας χρηματοδοτεί τη ΔΗΚΕΠΑΟ για το έτος 2018 με το ποσό των 500.000 ευρώ!!

Για να καλύψει το έλλειμμα που προκύπτει μεταξύ των εσόδων και των εξόδων που προϋπολογίσθηκαν για όλο το έτος (ΕΣΟΔΑ: 667.800 ευρώ, ΕΞΟΔΑ: 1.167.800 ευρώ). Σημειωτέον ότι για το έτος 2017 η χρηματοδότηση ανήλθε στο ποσό των 340.000 ευρώ, για το έτος 2016 στο ποσό των 240.000 ευρώ και για το έτος 2015 στο ποσό των 360.000 ευρώ.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι οι εκδηλώσεις του Άρδα έχουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, όπως τα παρουσιάζει ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗΚΕΠΑΟ, διότι δεν υπάρχουν παραστατικά σε σχέση με τα έσοδα από τα εισιτήρια. Εμφανίζουν κάθε φορά όποιο ποσό τους βολεύει ως έσοδα από τα εισιτήρια, για να το ισοσκελίσουν με τα έξοδα.
Όσο για την προβολή της περιοχής μας, τι να πω… αποκτούμε χρόνο με το χρόνο όλο και πιο έντονο το χρώμα και τη φήμη του μπουζουξίδικου.
Δεν ήταν αυτό το χρώμα που οραματίστηκαν όσοι ξεκίνησαν τις εκδηλώσεις στον Άρδα και όσοι τις συνέχισαν πολύ επιτυχημένα για αρκετά χρόνια αργότερα. Και δεν είναι αυτό το χρώμα που αρμόζει στις εκδηλώσεις αυτές”.