ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Αγγλιάς στον Φραγκούλη, τα beach bar Αντιδημάρχου και Προέδρου και το τζιπ Mercedes

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Αγγλιάς στον Φραγκούλη, τα beach bar Αντιδημάρχου και Προέδρου και το τζιπ Mercedes

Να διερευνήσει τις προθέσεις φίλων και γνωστών, αν είναι δηλαδή διατεθειμμένοι να τον στηρίξουν ή να συμπορευθούν μαζί του σε περίπτωση που αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, θέλησε ο πρώην Αντιδήμαρχος επί Γιώργου Αλεξανδρή, ο Φραγκούλης Δούκας με την μάζωξη που έκανε πριν λίγες μέρες.

Όπως σας αποκάλυψε το Evros-news.gr, μια από τις… εκπλήξεις ήταν η παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Παντελίδη, στενού συνεργάτη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο Παντελίδης βέβαια μπορεί να εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου, αλλά… συναγωνιστής στο ΠΑΣΟΚ με τον Φραγκούλη ήταν επί πολλά χρόνια.

Δεύτερη έκπληξη η παρουσία του… Αγγλιά

Υπήρξε όμως μαθαίνω και δεύτερη παρουσία-έκπληξη από την παράταξη Λαμπάκη., Αυτή του δημοτικού συμβούλου και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Θόδωρου Αγγλιά. Άρα, δύο της παράταξης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, παρέστησαν στην συγκέντρωση του Φραγκούλη Δούκα. O Αγγλιάς βέβαια είναι ευγενικός και μπον βιβέρ και δεν θα αρνιόταν καμιά πρόσκληση.

Επίσης μαθαίνω και άλλα ονόματα. Όπως του πρώην δημάρχου Τραϊανούπολης Δημήτρη Χρυσανίδη, αλλά και του Παναγιώτη Ζαπάρτα, υποψήφιου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ. Πάνε και οι κομματικές και οι δημοτικές και οι παραταξιακές γραμμές απ’ ότι βλέπω, ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν φαίνεται να μένει κανένας τελικά δίπλα στον Λαμπάκη. Γιατί και αυτοί που τώρα του δίνουν… όρκους αιώνιας πίστης και εννοώ τους Κουκουράβα, Γκοτσίδη, Γκότση, Αρβανιτίδη, Φαλέκα, Βαταμίδη, βλέπουν προβληματισμένοι όσα συμβαίνουν.

Στους Αντιδημάρχους με τα beach bar έστειλε το έγγραφο;

Βρέθηκε τελικά λύση στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους ναυαγοσώστες και παραλίγο να “τινάξει στον αέρα” την καλοκαιρινή σεζόν της Αλεξανδρούπολης. Ο δήμος έκανε απ’ ευθείας ανάθεση στην μοναδική εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον και θα της πληρώσει το ποσό των 190.000 ευρώ, αφού βρέθηκε πλέον με την… πλάτη στον τοίχο.

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα; Αφού θα προχωρούσαν σε απ’ ευθείας ανάθεση μετά τις απαράδεκτες καθυστερήσεις, γιατί δεν την έκαναν πριν δυο μήνες ή έστω έναν και προχωρούσαν σε προκηρύξεις διαγωνισμών που κηρύσσονταν άγονοι; Τότε μπορεί να έβγαινε και φθηνότερα η πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Κάτι ακόμα. Το έγγραφο που αποκάλυψε το Evros-news.gr  ότι έστειλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης με εντολή Λαμπάκη στους ιδιοκτήτες των beach bar και αφού ζητούσε να προσλάβουν και να πληρώσουν τους ναυαγοσώστες οι ίδιοι, “απειλούσε” ότι δεν θα λειτουργήσουν αν δεν το κάνουν, το έστειλαν και στα δυο στελέχη της δημοτικής τους παράταξης που έχουν παρόμοια μαγαζιά στην παραλιακή ζώνη;

Κι αναφέρομαι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Γιώργο Ουζουνίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστο Ζιώγα, που έχουν beach bar, με τον αδερφό του ο πρώτος στην Χιλή και τον γιο του ο δεύτερος.

Με εντυπωσιακό τζιπ Mercedes,

αφού πάνε καλά οι δουλειές

Τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει τις τελευτγαίες μέρες, το εντυπωσιακό τζιπ Mercedes που αγόρασε κορυφαίος επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης και οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ. Γιατί να μην το πάρει άλλωστε; Οι δουλειές πάνε καλά, οπότε και αυτός αποφάσισε να αποκτήσει ένα πιο… φωτεινό αυτοκίνητο πολυτελείας. Ο φωτισμός των προβολέων δεν ξέρω πάντως αν είναι… led.

Και γώ αν έπαιρνα μια δουλειά κάποιων εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα σίγουρα χρήματα από το δημόσιο, το ίδιο θα έκανα και θα αντικαθιστούσα το Skoda Fabia που το έχω απ’ το 2002. Θα έχει πλάκα πάντως, να υπάρξουν τίποτα… δυσάρεστες εκπλήξεις στις αιτήσεις επανεξέτασης και να… μπλοκάρει το έργο.

Καλά κάνει και αφοσιώνεται στα φροντιστήρια,

αφού δύσκολα θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ

Εποχή Πανελλαδικών κιαι γενικότερα εξετάσεων αυτό τον καιρό και ο Βαγγέλης Ρούφος, που είναι ως γνωστόν ιδιοκτήτης φροντιστηρίων, τρέχει και δεν φτάνει. Έχει λοιπόν αφοσιωθεί στην δουλειά του και συνεργάζεται επίσης με διάφορα ΜΜΕ της πόλης, ώστε να προβληθεί έμμεσα ή άμεσα, αναλύοντας τα θέματα και δίνοντας τις λύσεις των εξετάσεων.

Πολύ καλά κάνει, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2015, δύσκολα θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος όταν γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Γιατί κρίθηκε ότι… δεν τραβάει και παράλληλα εμφανίστηκαν πολλοί μνηστήρες για τις έξι θέσεις.

Εδώ είναι πολύ πιθανό να μείνουν έξω πρώην υφυπουργοί, θα είναι μέσα ο Ρούφος; Όσο για κάποιες σκέψεις που αφορούν την αυτοδιοίκηση, ούτε και εκεί φαίνεται να προχωράει το πράγμα, μια και δεν φαίνεται να έχει… ρεύμα.

Ούτε μια καλή κουβέντα για την Ιντζεπελίδου

που διοργάνωσε την εντυπωσιακή Γιορτή Πίτας

Την δημοτική σύμβουλο Ελένη Ιντζεπελίδου, την έχω… περάσει πριονοκρδέλα πολλές φορές, για τις απ’ ευθείας αναθέσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης στην εταιρεία της κόρης της με φωτοτυπικά και άλλα παρόμοια. Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος (κάνω φυσικά λάθη γιατί το αλάθητο του Πάπα μόνο ο… Λαμπάκης το έχει), η Γιορτή Πίτας που διοργάνωσε ως επικεφαλής του συλλόγου Αγνάντιας Άγιος Γεώργιος, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δεν υπήρχαν θέσεις να χωρέσουν όλοι και κάποιοι είτε στάθηκαν όρθιοι είτε έφυγαν, ενώ η επιλογή του παρουσιαστή Πέτρου Πολυχρονίδη, αποδείχθηκε σπουδαία. Υπήρξαν φυσικά παραλείψεις και λάθη, αλλά τόσο πολύ που… μεγάλωσε ξαφνικά από πλευράς συμμετοχής κιαι προσέλευσης κόσμου η εκδήλωση, αυτό ήταν φυσικό.

Μαθαίνω πάντως, ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στην παρέμβαση του όταν πήρε το μικρόφωνο, δεν είπε δυο-τρία καλά λόγια και ούτε συνεχάρη θερμά την Ιντζεπελίδου για την διοργάνωση. Κάτι που μαθαίνω ότι την ενόχλησε, όπως επίσης κάποιοι επιμένουν ότι οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. Βλέπω να την… χάνει και αυτή από την παράταξη με τέτοια συμπεριφορά.

“Έκλεψε τις εντυπώσεις” με τις τοποθετήσεις της

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις πληροφορούμαι από ειδήμονες του θέματος, ότι δημιούργησε η παρουσία και η τοποθέτηση της νεαρής δικηγόρου Βασιλικής Βαρσαμάκη, στην σημαντική διημερίδα με θέμα: “Η χρηματική οφειλή στο σύγχρονο δίκαιο, που συνδιοργάνωσαν η Ένωσης Αστικολόγων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην πόλη.

Η Βασιλική, είναι κόρη της Γραμματέως του Κινήματος Αλλαγής στον Έβρο Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου και η μαμά, που την μεγάλωσε με πολύ μεγάλο αγώνα μαζί με τις άλλες δυο κόρες της, δικαιολογημένα ένοιωθε περήφανη δεχόμενη τα συγχαρητήρια για την παρουσία της.

Μίλησε αόριστα, αλλά είπε… πολλά ο Μαυρίδης

Πέρα απ΄την επίθεση στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαυρίδης μιλώντας προχθές στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού και αναφερόμενος στις μελλοντικές εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά, μπορεί να μίλησε αόριστα, αλλά είπε… πολλά.

“Μια πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη δεν έχει κάποιά φωτεινά μυαλά να βγουν μπροστά και να είναι υποψήφιοι για δήμαρχοι; Μπορεί να προκύψει κάποιος που δεν ακούστηκε το όνομα του ή ακούστηκε και γράφτηκε μόνο μια φορά” είπε προς το τέλος της συνέντευξης του ο Μαυρίδης. Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει…

Συμβαίνουν ακόμα τέτοια στο Χρηματιστήριο;

Θυμάστε τις εποχές της “έκρηξης” του Χρηματιστηρίου και τα όσα ακολούθησαν. Πολλοί κλαίνε τα χρήματα τους και πλέον τα πράγματα εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ηρεμήσει. Όχι πως δεν συμβαίνουν και πάλι διάφορα… περίεργα. Εδώ μαθαίνω κάποιοι πούλησαν μετοχές πελάτη τους το 2017, ενώ αυτός είχε πεθάνει πάνω από μια 10ετία.

Όπως μου είπε μάλιστα συνάδερφος οικονομικός συντάκτης, την εντολή πώλησης των μετοχών, την έδωσε προσωπικά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΑΧΕΠΕΥ και μετά πήρε αυτός  τα χρήματα από τον λογαριασμό του πεθαμένου. Συμβαίνουν και τέτοιες… λαμογιές; Ευτυχώς μόνο στην Αθήνα γίνονται και όχι στον Έβρο.

Μήπως δεν είναι άσχετο τελικά;

Όποιος θέλει νερό στη βρύση…

Ο… Ναρκαλιευτής