Λαμπάκης: Ανακοίνωση… αυτοαποθέωσης για τους ναυαγοσώστες, στην οποία παραδέχεται τα τραγικά λάθη χειρισμών του!!!

Λαμπάκης: Ανακοίνωση… αυτοαποθέωσης για τους ναυαγοσώστες, στην οποία παραδέχεται τα τραγικά λάθη χειρισμών του!!!

Βρέθηκε τελικά λύση στο… και πέντε, όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα των ναυαγοσωστών και οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και τα beach bar που βρίσκονται σε αυτές, αφού θα υπάρχει η απαραίτητη και προβλεπόμενη από το νόμο ναυαγοσωστική κάλυψη.

Όλα αυτά φυσικά δημιουργήθηκαν από τους τραγικούς χειρισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης και προσωπικά του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος αντί να κάνει αυτοκριτική και να συνειδητοποιήσει πως τα έκανε… θάλασσα, μια και μιλάμε για παραλίες και ναυαγοσώστες, εξέδωσε και ανακοίνωση… αυτοαποθέωσης, με τίτλο: “Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για την εύρεση εταιρίας παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών”.

Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι; Σε αυτή την ανακοίνωση και με όσα παραθέτει, παραδέχεται ουσιαστικά τα τραγικά λάθη χειρισμών που έγιναν από τον ίδιο και τον στενό του συνεργάτη και Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη, με αποτέλεσμα το σοβαρό αυτό θέμα να βρίσκεται στον “αέρα”, ενώ ξεκίνησε εδώ και πολλές ημέρες η φετινή τουριστική περίοδος. Αφού λοιπόν προσπαθεί να ρίξει για άλλη μια φορά το φταίξιμο και τις ευθύνες στους άλλους (συνήθης και προσφιλής τακτική και πρακτική του κ.Λαμπάκη), παραθέτει μια σειρά από ενέργειες του δήμου, όπου παραδέχεται ότι:

  1. Μόλις στις 25 Απριλίου έκανε διακήρυξη του διαγωνισμού, αν και το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης από τις 10 Απριλίου είχε καθορίσει σε 12 συνολικά τις θέσεις. Χάθηκαν δηλαδή δυο πολύτιμες εβδομάδες.
  2. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απέβη άγονος δυο ημέρες μετά (27 Απριλίου), αλλά χρειάστηκε να περάσει ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΜΗΝΑΣ για να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή στις 24 Μαίου 2018 και να ματαιώσει το διαγωνισμό.
  3. Συγχρόνως, στις 24/5/2018 η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει  απευθείας ανάθεση για (1) μήνα, αλλά έξι ημέρες μετά το… μετανοιώνει και στις 30/5/2018 το Δ.Σ. αποφασίζει προκήρυξη νέου διαγωνισμού 196.000 ευρώ πλέον, από τις 104.000 ευρώ που είχε αρχικά αποφασιστεί.
  4. Στις 8 Ιουνίου 2018 και με τον διαγωνισμό να “τρέχει”, η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει  απευθείας ανάθεση για (1) μήνα, αλλά μετά από 3 ημέρες, στις 11 Ιουνίου 2018 η ίδια Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει απ’ ευθείας ανάθεση για (3,5) τρεισήμισι μήνες (ο διαγωνισμός δεν έχει ακυρωθεί στο μεταξύ άσχετα αν είναι άγονος και αυτός) και στις 12/6/2018 υπογράφεται η σύμβαση με εταιρία παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών.

Έγινε δηλαδή απ’ ευθείας ανάθεση σε μια και μοναδική εταιρεία που μπορούσε να αναλάβει την συγκεκριμένη διαδικασία, με την οποία ήταν εφικτό να υπάρξουν συζητήσεις και συννενοήσεις από τον Απρίλιο και να μην χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος, αλλά και να μην χρειαστεί το ποσό από τις 104.000 να φτάσει στις 196.000. Επιπλέον  92.000 ευρώ δηλαδή. Σας φαίνεται όλο αυτό ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ώστε να δικαιολογεί την… αυτοαποθέωση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη; Γιατί η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η συγκεκριμένη λύση (ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ δηλαδή με την μία και μοναδική εταιρεία που ασφαλώς είναι η μεγάλη κερδισμένη της όλης διαδικασίας) προέκυψε μετά τις προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή πλήρη συναίσθηση και της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος και των προβλημάτων που θα προέκυπταν αν δεν βρισκόταν εγκαίρως λύση.

Τί να πούμε. Πραγματικά η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης με 

την… αυτοαποθέωση του Βαγγέλη Λαμπάκη

Οι διαρκείς κι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που καθορίζουν πολλές από τις δημόσιες λειτουργίες είναι γνωστό ότι αποτελούν πλέον μία καθημερινότητα. Η προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης να ενεργούν πάντοτε σύννομα και μέσα στα αυστηρά χρονικά πλαίσια που καθορίζονται από τους νόμους είναι διαρκής και αδιαπραγμάτευτη εντολή από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη. Δυστυχώς η εμπάθεια, η ελλιπής και κατευθυνόμενη πληροφόρηση από κάποιους, σε συνδυασμό με την εκούσια «άγνοια» από τους ίδιους, για το όλο και δυσχερέστερο επιχειρηματικό περιβάλλον που οδηγεί πολλούς ιδιώτες να αποφεύγουν να συνεργαστούν με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βαφτίζουν τα παραπάνω ανικανότητα.

Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνώστες της πραγματικότητας ότι ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή εταιρίας παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστών απέβη άκαρπος.

Με Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636/12-5-2017 παραχωρήθηκε για 3 χρόνια έως και 31-12-19 το δικαίωμα ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ αιγιαλού και παραλίας, μετά από αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημοπρατεί 9 θέσεις ναυαγοσωστικής παρουσίας.

Για το 2017 το Λιμεναρχείο χαρακτηρίζει 6 από τις 9 αυτές θέσεις ως πολυσύχναστες παραλίες με υποχρέωση ύπαρξης ναυαγοσώστη.

Για το 2018 στις 29-3-2018 οι θέσεις αυτές γίνονται 7 (για 3 μήνες). Στις 4-4-2018 εκδίδεται το ΠΔ 31/ ΦΕΚ 61Α’/4-4-2018 και με βάση αυτό και τα νέα δεδομένα το Λιμεναρχείο επανέρχεται στις 10-4-2018 κι επανακαθορίζει τις νέες απαιτήσεις οι οποίες είναι 9 θέσεις αλλά με επιπρόσθετες θέσεις , (1) μία θέση χειριστή ναυαγοσωστικού σκάφους, (1) θέση ναυαγοσώστη επί του σκάφους και (1) μία θέση επιβλέποντα (για 4 μήνες). Σύνολο (12) δώδεκα θέσεις από τις (7) επτά  που απαιτούνταν ελάχιστες  μέρες πριν.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τα νέα δεδομένα πλέον έκανε τις παρακάτω ενέργειες:

Στις 25/4/2018 Διακήρυξη διαγωνισμού ποσού 104.000 ευρώ που στις 27/4/2018 απέβη άγονος

Στις 24/5/2018 η Ο.Ε. (Οικονομική Επιτροπή)  ματαιώνει τον διαγωνισμό της 25/4/2018 ως άγονο.

Στις 24/5/2018 η Ο.Ε. εγκρίνει  απευθείας ανάθεση για (1) μήνα.

Στις 30/5/2018 το Δ.Σ. αποφασίζει προκήρυξη νέου διαγωνισμού 196.000 ευρώ πλέον.

Στις 8/6/2018 η Ο.Ε. εγκρίνει  απευθείας ανάθεση για (1) μήνα.

Στις 11/6/2018 η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει απευθείας ανάθεση για (3.5) τρεισήμισι μήνες και στις 12/6/2018 υπογράφεται η σύμβαση με εταιρία παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, η οποία προέκυψε μετά τις προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή πλήρη συναίσθηση και της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος και των προβλημάτων που θα προέκυπταν αν δεν βρισκόταν εγκαίρως λύση. Τελικά φαίνεται ότι η τήρηση των νόμων και των διαδικασιών ενοχλεί κάποιους που ίσως είχαν συνηθίσει μία άλλη λειτουργία, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αλλά και ηθικής.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*