Γιορτή ρομποτικής και τεχνολογίας σήμερα στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Γιορτή ρομποτικής και τεχνολογίας σήμερα στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου καινοτομεί διοργανώνοντας μια ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση τεχνολογίας και ρομποτικής την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Με αφορμή την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας μέσω της ρομποτικής και των «έξυπνων» συσκευών στην καθημερινότητά μας, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επιλέγει να σας ξεναγήσει στον κόσμο πίσω από αυτές, να σας μυήσει στον κώδικα με τον οποίο δημιουργούνται και προγραμματίζονται, να σας γνωρίσει κι άλλες εφαρμογές της.

Με «παρουσιαστές» την Ελευθερία Ρίγγα και τον Τηλέμαχο Γούδα, στο προαύλιο και την αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας ρομποτικού ποδοσφαίρου, σε ειδικό γήπεδο, μεταξύ Lego Robots και ρομποτικών τερματοφυλάκων, οι οποίοι τηλεκατευθύνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε άλλη ειδική πίστα με εμπόδια και στόχους θα υπάρχει παιχνίδι με «ρομποτικό φίδι», το οποίο θα τηλεκατευθύνει ο χρήστης μέσω διάφορων τεχνολογικών μέσων, όπως tablet, smartphone, ειδικό τηλεχειριστήριο. Θα υπάρξει, επίσης, ειδική κατασκευή Lego Robotic Ping Pong, καθώς και παρουσίαση δύο παιχνιδιών στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν κυρίως τα παιδιά σε επαφή με τη τεχνολογία, τη ρομποτική και τις έξυπνες συσκευές, να γνωρίσουν πώς δημιουργούνται τα βιντεοπαιχνίδια, να αποκτήσουν κριτική σκέψη ως προς την ποιότητα των παιχνιδιών και το χρόνο που περνούν μπροστά από μια οθόνη. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν παιδιά από 4 ετών και άνω και ενήλικες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.